Tekil İleti gösterimi
Alt 11.03.2008, 00:19   #24 (İleti Bağlantısı)
kutmete
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 143
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

Türk milletinin yarısı AKP'ye oy verdi. MHP, BBP, SP gibi ümmetçi-şeriatçı partilere verilen oyları da hesaba katarsak, Türk milletinin %65'lik kısmının Laik Cumhuriyet'i içine sindiremediği ve Osmanlı'ya geri dönmek istediği ortaya çıkıyor.
Benim bu konuda farklı gözlemlerim var.

AKP'nin aldığı oyların içinde kürt, laz ve arap oyu çok baskın. Bu etnik gurupların en az üçte ikisi AKP'ye oy verdi. Türklerde ise oran daha düşük. Türk milletinde AKP'ye oy verme oranı kanımca 1/3 civarı.

Ayrıca her AKP'ye oy verende şeriat yanlısı değil. Hayatında cuma namazına gitmemiş, arasıra birasını içen, karısının kızının başı sıkmabaş olmayan, şeriatla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir çok kişi AKP'ye oy verdi. AKP'ye oy vermelerindeki sebep ise ilginç. ''CHP-MHP-AKP nasılsa hepsi aynı. Bari AKP'ye oy verelimde koalisyon olmasın'' mantığıyla hareket ettiler. Bu mantık bize saçma geliyor ama tv ekranlarında aylarca bunun propagandası yapılınca saf Türkler kanabiliyor.

Ben bile son dakikaya kadar oy kullanmayı düşünmüyordum. Benim düşümcemde olan birçok arkadaşım oy kullanmak yerine pazar gününü denizde güneşlenerek geçirmeyi seçti. Ben onları suçlamıyorum. Çünkü gerçekten AKP'ye karşı Türk milletinin haklarını savunacak bir siyasi oluşum yok. Bu yüzden sandığa isteksiz gittik. Oy kullanmayan milyonlar içinde bizim gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğunu düşünüyorum.

MHP'ye gelince. Hala toplumun büyük kesimi MHP'nin şeriatçı olduğunu bilmiyor. MHP milliyetçidir diye oy veren milyonlarca insan var bu ülkede.

Ayrıca AKP'nin en büyük avantajı Tayyip. Adam o kadar hatip ki, TKP gibi %0,1lik bir partinin bile başına geçse partiyi baraj aştırır.
kutmete Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla