|
Öncelikle Otağa hoş geldin kandaş, sana onu söyleyen devşirmeye diyemedinmi Anadoluyu TÜRK'LEŞTİREN aleviler oldu diye ayriyeten Atalarımızın gelenek ve göreneklerini bu gün bile hala sürdüren bu yaşam tarzıdır diye bak bu yönden çok büyük hata yapmışsın sana tavsiyem ordan temin edebilirsen ATSIZ ATA'NIN kitaplarını al oku bulamazsan bir akrabağanla oraya postalat ama muhakkak al ve oku hatta yazarını hatırlıyamıyorum ama Oğuzname isimli kitabıda okuyabilirsin neyse yukarda kandaşlarımdan biri aleviliği arap aliye dayandırmış daha öncede yazmıştım aleviliğin ali ile hiç bir bağlantısı yoktur evet ali araptır şöyleki şeriyatı benimsemiş birinin cem toplanışı gibi bir boy mahkemesinde kadın erkek aynı ortamda tpolandığını düşünürsek bu ali için imkansız bir olay ve şuda varki bu gün arap topraklarında alinin soyundan geldiği yüzde yüz olan şii arapların neden hiçbirinde alevi inancının temeli olan cem, ocak, dede,post, yok değilmi mantıklı düşünüldüğünde onlardada devam edilmesi gerekir ama alevilik anadolu ve asya topraklarında sürmektedir peki ali nerden girmiştir bu yaşam tarzının içine şu su götürmez bir gerçekki müslümanlığın yayılma aşamasında dört büyük halife dediğimiz müslümanlığın o dönemde başbakanı diye biliriz TÜRK topraklarına çok kanlı ve yıkıcı seferler düzenlemişlerdir bu seferler son büyük halife ali döneminde aynı şekilde devam etmiş fakat ali bu şekilde sonuç alınamıyacağını fark edince yöntem değiştiirip karşılıklı elçi ve diyalog yolunu seçmiştir ne tekimde başarılı olmuş fakat şeriyat gibi TÜRK'ÜN TÖRESİNE uygun olmayan bir yönetim biçimini asla benimsetememiş ve bu gün adına cem denen boy mahkemesini asla değiştirememiştir ve şuda bir gerçekki ali TÜRK'ün gelenek ve göreneğini benimsemiş ve hatta dostluğunu kazanmıştır ama asla bu alinin arap olduğunu değiştirmez ve ali öldüğünde arap topraklarında gömülü iken mezarı moğol seferinde yakılıp yıkılmaması için Asya TÜRK erenlerinden bir hükümdar tarafından açılıp bu gün TÜRK toprakları içerisine gömülmüştür ve halen TÜRK topraklarındadır bulunduğu yerde zaten ali mezarı olarak adlandırılır ve tekrar tekrar söylüyorum aleviliğin gelenek ve göreneklerinin ne arap ali nede onun soyu ile hiç bir alakası yoktur olamazda TÜRK'ün yüceliğini ve büyüklüğünü bir kez daha bize göstermektedirki biz bize zulümle yaklaşan bir arabı dahi affetmiş ve özürünü kabul etmişizdir.Sana tekrar söylüyorum biran evel ATSIZ ATANIN eserlerini temin et ve oku unutmaki hangi mezhepten hangi dinden olursan ol önemli olan damarındaki asil kana sahip çıkmandır seni gerçek bir Bozkurt yapan budur esenlikler kandaşım... 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|