Tekil İleti gösterimi
Alt 16.03.2008, 21:49   #8 (İleti Bağlantısı)
Atak
Türk Budunu

Atak adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 35
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Maide Suresi'nin 33. ayetinde aynen şöyle söyler:

Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

http://diyanet7.diyanet.gov.tr/kuran...I3.x=13&I3.y=9

Bu adamların yaptığı işi din bazında değerlendirince alacağımız sonuç yukarıdaki ayetten anlaşılıyor. Yani bu adamların yaptığı ayete uyuyor ama bu çağda o ilkel kurallarla yaşamak isteyenleri anlamak mümkün olmuyor.
adam sigara ve içki içmiş evet yine müslümanlığa göre bu günah ama bu allah ın varlığını reddetmeye veya ona savaş açmaya girmiyor.

ben yaklaşık 2 hafta kadar önce bir yazı yazmıştım buraya eklemedim felsefe üzerine bir yazı bu videoya çok uyuyor paylaşmak istedim;

...İnsan ilk üç dinin kıymetini bilemedi amaçlarını saptırdı sonuncusu sadeliğiyle kaldı bozulmadı ama bu seferde çağın gerisinde kalmaya, gericiliğe neden oldu. Din içi ve dinler arası savaşlar oldu hala da oluyor...

...kendini dindar,müslüman sayan yobazlar zaten körlerdi. İnançlar insanları köreltti kukla haline getirdi karşı çıkan asıldı, vuruldu.oysa yine sonuncu bozulmayan din değil miydi müslümanlıkta zorlama yoktur diyen.demin de dediğim gibi "kendini dindar,müslüman sayan yobazlar zaten körlerdi."onlara ayetlerde emredilen vaad edilen aydınlık köreltmişti beyinlerini