Tekil İleti gösterimi
Alt 18.03.2008, 12:51   #3 (İleti Bağlantısı)
BOZ-OK
Türkçü

BOZ-OK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 80
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
NoyanHan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster

Motosiklet sevdası konusunda, gücü hissetme düşüncenize katılmıyorum. Bence otobüs/Kamyon 80, motosiklet ise sadece 70tir, yani ya motorcuyu kural ihlali yapmaya ya da diğer araçları motoru ezmeye teşvik etmektedir.)
Sevgili NoyanHan kandaşım,

Belki de ben tam ifade edememiş olabilirim. Güç ile kastettiğim, çok güçlü ve bir o kadar da hafif (araba ile kıyaslandığında) bir aracın üzerine oturduğunuzda altınızdaki makinanın esasında sizin ihtiyacınızdan fazlasını vereceğini bilmek ayrı bir heyecan verici durumdur demek istemiştim. Yoksa limitleri zorlayalım anlamında söylemedim.

Sizin de bildiğiniz gibi değişik tip ve performansta motosikletler vardır ( Scooter, ATV, Enduro, Custom, Naked, Touring, Racer). Hepsi ayrı kullanım maksatlı olarak dizayn edilmişlerdir. Hepsinden alınan haz farklıdır. Tabii ki ilk başlayan birisi kesinlikle büyük ve ağır bir motor ile başlangıç yapmamalı, tecrübe kazanarak küçükten büyüğe doğru geçiş yapmalıdır. Bu tamamen sizin motosikletten almak istediğiniz haz ile ilgilidir. Ben daha çok şehir içinde olmak üzere fazla hız yapmadan keyif yapacağım ama görüntüsü hoşuma giden Klasik (custom) motor kullanmak istiyorum diyebilirsiniz. Ya da benim için önemli olan dağ taş motor ile dolaşmak diyorsanız seçiminiz Enduro tip motor olabilir. Veya kısa mesafe iş yerime gidip gelmek ve park problemi yaşamak istemiyorum derseniz scooter olabilir. Uzun yol yapmak ile beraber konfor ve rahatlık da olsun diyorsanız Touring tip seçiminiz olabilir. Ben bu işi profesyonel spor olarak yapmak istiyorum derseniz yarış (racer) tip olabilir. Veya bunların hepsinin ötesinde ben şu tip motoru çok seviyorum onu kullanmak istiyorum diyebilirsiniz. Yani bu kişiye kalmış bir şey. Bir de dediğim gibi dizayn edilme amacına ters düşmeden seçim yapmalısınız. Bozuk yollarda da kullanma durumunuz var ise yarış ve Klasik tip motoru kullanamazsınız. Uzun yola gidecekseniz yarış tipi kullanamazsınız (çok sık durup belinizi rahatlamanız gerekecek) vb.

Yurt dışında bahsettiğimiz bilinç o kadar fazla ki, kırmızı ışıkta yana yana duran araçlar birbirlerine bilerek çok yakın mesafede durmuyorlar ve motorların rahatça en öne kadar gelmelerine izin veriyorlar. Niye böyle yaptıklarını sorduğumda (bizde olsa tam tersine geçmesin diye aralar kapatılmaya çalışılır) cevap çok bilinçli bir şekilde verildi: " Motosiklet çok ağır ve uzun süre dengede durmak yorucu olduğundan arayı açıyoruz ki onlar trafikte dur kalk yapmadan ve beklemeden rahatça geçebilsinler" . Umarım bizde de bu bilinç çok yakın zamanda oluşur.

Sağlıcakla kalınız..
BOZ-OK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla