Tekil İleti gösterimi
Alt 25.03.2008, 11:11   #1 (İleti Bağlantısı)
önder
Türkçü

önder - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 57
önder Rss Beslemesi
150cc karşılaştırma

150cc sıkı tur kullanırken 150cc vitesli motora geçtim sıkı tur da sıkışık trafikte, ani hareketlerde çok ideal, trafikten her türlü çıkarsınız. Fakat arka diskli sıkı tur atan çamurla freni yediğinden ön fren kullanımını ve kazaları doğuruyor. Kasası yüksek bir kamyonetle çarpıştığınızda direksiyona uygulanan basınç arada depo benzeri destekler olmadığından şasinin kırılmasına ve direksiyonun karnınıza girmesine neden olabilir. Bir köpekle çarpıştığınızda ise teker küçük olduğundan köpeğin altına giriyor ve çarpışmanın şiddetini arttırıyor. Köpek yolunuza atladı ve çarpışmadan kaçma şansınız yoksa kesinlikle direksiyonu kırmayın takla atarsınız. Direksiyonu tüm gücünüzle dik tutun. Sadece savrulursunuz.
150cc vitesli motorda ise sıkışık trafikte avantajınız olmamasına karşın, büyük tekerli olması dönemeçlerde büyük avantaj sağlıyor. Yandan gelen rüzgâra karşı ise daha ağır olmasının avantajlarını yaşıyorum. Üzerindeki yol lastiği sesi azaltıyor. motorun şasiye bağlanma şekli, önde yumuşak, arkada ayarlanabilir amortisör titreşimi en aza indiriyor. Sıkı turdan daha konforlu yapıyor vitesli motoru, ayaklı çalıştırma bu motorumda olmadığı için motor uzun süre beklediğinde akü boşalıyor ve motoru çalıştıramıyorum. Yokuş aşağı ikinci vites ama oda yoksa başka bir motorun aküsünden akım almak lazım. Ayrıca kayış koparma korkusu olmadan motor kullanmak daha zevkli
önder adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla