Alıntı:
KUBİLAY KAĞAN adlı Üyeden Alıntı
Amacım artık birşeyler yapma vaktinin geldiğinin anlatmaktır.
Bu otağda da ellerini hiçbir taşın altına koymadan sadece oturdukları yerden ahkam kesen kişiler mevcuttur. En azından bir kere olsun sohbet odasına gelmemiş kişilerin bu tarz yazılar aracılığıyla faal duruma geçeceğine kesinlikle inanmıyorum.
|
Bahsettiğin bir şeyler yapma vaktinin gelmiş olması, karşılıklı da güveni beraber getirmektedir.Güven duygusunu kaybetmiş birileri, kendini yırtsa da teorilerin en babasını sunsada gene sözünü ettiğin ''ellerini taşın altına koymadan sadece ahkam kesenler'' kategorisine girer. Kimseyi bu otağa girmeye, yazı yazmaya zorlayan yok. Milletin beyni darsa beni de hiç mi hiç alakadar etmez. Ben, benim gibi ortak bir ülkü çerçevesin de toplanan insanların arkasındayım. Önüme barikat çekenin karşısındayım. Bazı meseleler artık sıkma noktasın da; Türkçülük, siyasi acun da zamanın şartlarına göre bir yerlere sığınma gereksinimi duydu hep. Kendi kriterlerini ortaya koyup, işte budur denilmedi, çoğu zaman. İşte irdelenmesi gereken konu budur. Zaman Atsız'dan daha ırkçı bir tavır almak mı gerektiriyor, takiyeyi mi gerektiriyor; tartışılır. Bir yerlere sığınma gereksiniminden, çok daha yararlı olacağı kanaatindeyim. İlk önce, it ürür kervan yürür lafını aklımızın bir yerine kazımak gerekiyor. Bu şekil de devam edilmesse olay dava dan çıkıp, başka bir hal alır.
İnnternet forumculuğu, modası artık eskiyen bir olgudur. Atsizcilar.com, bu bağlamda görevini yerine getirmiştir. Zaten oldukça yoğun bir katılımın beklenmesi yanlıştı. Fakat ziyaretçi sayısının çoğunluğu, birilerinin devamlı suretle merak ettiği, etkilendiği, istenileni almamışsa da aklının bir kenarın da yer ettiğinin düşüncesi, emeğin boşa çıkmadığını göstermektedir.
Anlayacağınız, bundan sonra teorilere, yorumlara, yönlendirmelere ihtiyaç yok. Fikir ortada, sen de ortadaysan buyur işte ben.