Alıntı:
IrkçıTürk adlı üyeden Alıntı
Böyle bir bilgi verdikten sonra ekleyim,ben dogo argentino almak istiyorum,ama safkan hastalıksız 2-3 ay olması lazım,ırktaşlarımdan yardım edebilecek biri varsa çok memnun eder beni.Çok bilmediğim için soruyorum,bu köpek kişisel koruma,saldırı, ve dövüş konusunda nasıldır?siz fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Ayrıca IRKÇI ağabeyim sanırım bu konuda bilgili.köpek dövüşleri yaptırıyormuş okudğum kadarıyla, onun için sizin görüşlerinize ayrıca önem veririm.
Saygılar,
|
Dogo Argentino Güney Amerika ülkelerinde çok yaygındır, Latinler ona "Beyaz ölüm meleği" derler. Dünyanın en iyi yakın koruma köpeklerinden biridir. Dogo'nun sahibine zarar vermek istiyorsan önce Dogo'yu öldürmen lâzım, yoksa o seni öldürür. Yanında bir Dogo varken 10 kişinin üzerine hiç çekinmeden yürüyebilirsin; şansı olanlar kaçıp kurtulur, şansı olmayanlar parçalanır.
Ben köpek dövüştürme işini uzun zaman önce bıraktım, tabir-i caizse artık tövbekârım. Bu konuya girmek istemiyorum fakat Dogo'nun çok iyi dövüştüğünü söyleyebilirim.
Bir arkadaşımın kuzeninin Antalya'da köpek çiftliği var; safkan ve secereli Dogo yavruları üretip satıyor. Kendisiyle temas kurmanızı sağlayabilirim. Fakat Dogo pahallı köpektir, en az 1000 euro isterler.