|
Çağdaşlık; Sevsen de sevmesen de, tasvip etsen de etmesen de, birileriyle aynı dönemi yaşamak...
Çağcıl olmak; İşte bu yıkar tabuları...
Tabu yıkmak, gerçekleri söylemek, cesur olmayı bir nâmus meselesi hâline getirmek... Nâmus maskesini takıp da nâmussuzun önde gideni olanlara karşı tavır koymak, geceleyin başını yastığa koyduğunda " rol yapmadım, kimseyi kandırmadım, riyâkâr değilim" diyebilmek... Böyle insalar mevcut mu dünyâ üzerinde? Mevcut elbette, lâkin sayıları az...
Yalancılar ve yalan söylemekten nefret edenler... Günümüz şartlarında böyle ayırıyorum insanları; ya da "ruh hastası olanlar ve akıl sağlığı yerinde olanlar" diye ayırıyorum.
Ne kontaklar gördüm; Atatürk rozeti takıp, "savaşmayalım, sevişelim" diyen... Ne Türkçü müsveddeleri gördüm; "ben Anadolunun baş Şamanıyım" diyen, ne Kemâlistler gördüm; "çağdaşım, frenk hastasıyım" diyen, ne müslümanlar gördüm; ufacık kızlara karşı cinsel duygular besleyen... Zâten böyle sapıklara şâhit olduktan sonra aynen şöyle diyorsunuz; Deniz kenarında bir teknem olsun, tek başına yaşayayım insanlardan uzak...
Menfaat... "Menfaat" deyip geçmeyin, ne katakulliler dönüyor piyasada... Konuş ey gazeteci konuş; para akıyor Avrupa'dan... İç şarabını konforlu evinde, sonra geç kamera karşısına; "yine 5 şehit verdik" de... İsviçre'deki villalarını mı anlatmalı, Belçika'daki banka hesaplarını mı? Anlatsak da anlar mı bu millet? Hiç sanmıyorum... Çünkü bu millet AKP'yi iktidar yaptı; yoruma gerek yok...
Çağdaşlık; Hani şu medeniyet denilen fâhişe... Medeniyet yol kenarlarında dolaşıyor. Cebinizde 20 YTL varsa Avrupa kriterlerine göre seks yapabilirsiniz ağaç altlarında...
Çağdaşlık; Nü resim... Nü resim çizmeyen çağdaş olamaz.
Ne kadar gericiyim Tanrım, ne kadar geri kafalıyım... Yobaz mıyım neyim?
Bir Atatürk gelip geçti koskoca Türk târihinden, hâlâ akıllanmadık öyle mi?
Açın saçın kendinizi ey kızlar! Yetmez bu kadar açmak, daha çok açın... Medeniyete ulaşmanın tek yolu donunuzu göstermektir. Kucaktan kucağa dolaşın; uygar olacaksınız...
Atatürk, Timur, Atsız... Size ne bunlardan? Kredi kartlarınızın borçlarını ödeyebiliyorlar mı bu şahıslar? Ödeyemiyorlar, o zaman ne kıymetleri var ki?
İçin gençler için; esrar için, hap için... Muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız. Haydi kıralım kafaları; esrar içelim acıkalım, hap içelim iştahsıza bağlayalım. Argonuzu yiyeyim sizin, devşirme köpekler...
Bacak bacak üzerine atıp Darwin'i savunalım; maymunperest olalım.
Sakal bırakıp Arap Muhammed'i savunalım; Arapçı olalım.
İsmet'i savunup Kemâlist olalım.
Adolf köpeğine özenip Nazi olalım; kafatasçı olalım.
Fakat sakın Atatürkçü olmayalım. Atatürk de kimmiş? Alt tarafı nâmusumuzu kurtardı, alt tarafı babamız belli... Çok mu önemli yâni? Zâten içki içiyordu, ayyaşın tekiydi... Ayrıca Selânikliydi; Selânik göçmenlerinin hepsi sabetayist değil mi ey zekî Türk gençliği!
Muhammed'e kurbân ol ey Türk gençliği... Meselâ düşün; Zeynep senin kardeşin, evlenmiş birisiyle... Sonra Muhammed geliyor ve diyor ki; "allah bana diyor ki; helâl sana o karı..." Yakışır sana Türk gençliği, inanmaya devâm et Arap Muhammed'e...
Yâhu bir de Atsız diye bir adam varmış... "Türk" falan diyormuş sürekli... Kimdir bu adam? Kâfir mi yoksa? Yoksa gerçek bir Atatürkçü mü? Baksana, Atatürk'e "bir büyük gâzi" falan diyor. Atatürk'ü seveni biz sevmeyiz birâder.. Biz İbrâni hastasıyız...
Çağdaşız kardeşim...
"Sanatçı, toplumda uzun çalışma ve uğraşlardan sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır. Hepiniz milletvekîli olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız."
Mustafa Kemâl Atatürk
|