Konu: Cengiz Han
Tekil İleti gösterimi
Alt 10.04.2008, 21:53   #5 (İleti Bağlantısı)
NoyanHan

NoyanHan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 249
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Safkan_Türk_Kizi adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bundan sonra 200 bin kişilik Türk-Moğol ordusuyla batıya döndü ve İslâm âlemine yürümeye başladı.
Bir ek yapmak istedim, umarım ilginizi çeker. Cengiz Han belgeselinden aklımda kaldığı kadarı ile aktarayım.

Cengiz Han'ın bu tarihe kadar yaptığı hareketler ya Moğol kavimleri arasındaki birliği sağlamaya yönelik ya da Çin'e yönelikti. Çin'i dize getirip vergiye bağladıktan sonra Çin'de kafataslarından yaptığı piramitlerin aksine başkentte bilime ağırlık verip Çin hekimlerin kurduğu bir sağlık ordusu eğitti. Halkına sahip çıktı ve bunu belirten şöyle bir cümlesi vardır:
"Ben halkımın yumuşak et yemesini, ve atlarını bereketli topraklarda sürmesini isterim."

Batıyla ticaret antlaşmaları yaptı. Cengiz Han yine bu amaçla günde (yanlış hatırlamıyorsam) 4000km yol katedebilen, atların azami mesafelerine ulaşıldığında mesajın diğer bir ata teslim edildiği bir posta teşkilatı kurdu. Bir gün bu kurye Cengiz Han'a bir paket teslim eder. Bu pakette Cengiz Han'ın elçisinin başı vardır. O zamanki Pers (iran) kralı, Cengiz Han'ın iyi niyetini yanlış anlamıştır. Kin ve intikam duygusu ile yanan Cengiz Han bütün Pers şehirlerini yakar, yağmalar ve kimseyi sağ bırakmaz. Ancak bu savaştan sonra söyledikleri Atatürk'ün savaştan sonra söylediklerine benzer:

"Böyle olmasını istememiştim, ama Tanrı bana intikam alma duygusu ve bunu gerçekleştirecek güç verdi."

Persleri temizledikten sonra Kuzey Batıya yönelen Cengiz Han'ın yenilmez ordusu, Karadeniz'in üstünden keşif birlikleri ile (akıncılar) ilerler, ancak keşif birliklerini dahi durduracak bir güç çıkmaz ve ordular orta asyaya geri döner.

Cengiz Han'ın ordusu o zamanki ikinci büyük devlet olan Roma'nın üç katı büyüklüğündedir.

Cengiz Han'ın emirlerini incelerseniz müslümanlık ve araplar hakkında söyledikleri ilgi çekicidir. Her ne kadar müslümanlığa karşı çıkmasa da, Türk gelenekleri yerine müslüman olduğu için arap geleneklerini kabul edenleri affetmemiştir. İnternetten ulaştığım bilgilere göre Cengiz Han'ın emirleri şöyle.

"Hırsızlık yapan idam edilir."
"Tecavüz eden idam edilir."
"Muhammed'in dinine isteyen inanabilir. "
"Ancak hayvan Türk töresine göre, karnı kesilip ölene kadar kalbi sıkılarak öldürülür. Muhammed'in dinine göre hayvan kesen kesilir."

Burdaki mesaj çok ilginçtir. Ağır suçların cezası "idam"dır, ancak kendi kültürünü ve ulusunu ezmenin cezası "kesilmek" tir. Bence bu Türklerde ve Türklükte ihanetin bedelini en iyi şekilde göstermekte. Elbette bu tamamen benim yorumum.

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla