|
BOZ-OK ırktaşım,
Uzun güzel bir bilgilendirme olmuş. Ancak değinmediğiniz konu alınacak araç, kullanacak olan bireyin vucüt yapısına da uygun olmalıdır. 1.50 boyunda bir kişiyie 300kg'lık bir Harley verilemeyeceği gibi, benim gibi 1.84 boyunda, bacak uzunluğu standarttan fazla olan birinden de yarış tipi motor kullanması uygun düşmez. Hatta Honda CBR600 ile olan deneyimim hiç te hoş değildi. Ayağıma sürekli kramp girmesine rağmen tamamlamak zorunda olduğum bir mesafe vardı ve eğlence olan sürüş işkenceye dönüştü. Bu tip kötü anılar yeni motorcuları soğutabilir onun için bu konuya da dikkat etmek gerekiyor.
Türkiye'de motosiklete gösterilen saygısızlığın bir sebebi de bilinçsiz motosiklet kullanıcılarıdır. Bu kullanıcılar sadece çok ses çıkaran mobylette, jawa, HH tarz motor kullananlar değil, aynı zamanda büyük hacimli pahalı motor kullananlardır. Kask takmaz, sağ-sol işareti kullanmaz, dikiz aynası yok, trafiğe aykırı olan her hareketi serbestçe yapar, kaldırımda 60km/s ile gider. Böyle tipler yüzünden motorcu kendinden bile soğuyabiliyor. Bu tip olayların önlenmesi için yapılması gereken ise
1- Trafik ehliyet denetimini arttırmak
2- Ehliyet sınav ve eğitim sürecini gözden geçirip kabul edilebilir bir düzeye getirmek.
3- Ehliyet sahibi kişileri yeniden denemek ve eğitmek.
Elbette sadece motosiklet ehliyeti değil aynı zamanda araba sürücülerinin de aynı eğitimi almaları gerekiyor. Bu alınan eğitimin boşa çıkmaması için de sürekli denetimler gerekiyor.
Yani daha işimiz çok..
Bu arada merak ettim bizden başka burayı okuyan var mı acaba? =)
Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
|