Tekil İleti gösterimi
Alt 16.04.2008, 22:51   #11 (İleti Bağlantısı)
Buğra Şad
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,038
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Üretim, her zaman ilk şarttır. Üretim olmadan büyüme ve gelişme kesinlikle söz konusu olamaz. Üretimin, nüfus sayısı ile orantılı olması gereklidir. Ve yapılan üretim, nüfusun en az 2 katı olmalıdır. Bu sayede dışarıdan ithalat yapmadığımız gibi bol ihracat yapma imkânımız doğar.

Fakat takdirinizdir çağımızda tek başına üretim yeterli olmamaktadır. Artık bir ülkenin gelişmiş, az gelişmiş veya geri kalmış olup olmadığını belirleyen etken, teknoloji üretimidir. Teknolojiyi çok iyi takip edip, ayrıca kendimiz o teknolojiyi üretmediğimiz sürece tamamiyle gelişmiş bir ülke olmamız mümkün değildir. Çünkü teknolojiyi biz üretmezsek, bizim yaptığımız üretimleri işleyecek olan yine yabancılardır. Diğer bir deyişle onlarla işbirliği yapmaya mecburuz demektir.

Türkçülüğün ekonomik sisteminin olup olmadığı sorulmuş. Elbette vardır. Ekonomi hayat demektir. Ekonomi güçtür. Güç de yaşamakla eş anlamlı olduğuna göre elbette Türkçülüğün ekonomik tarafı da vardır.

Herşeyden önce milli bir sermaye olması gerekir. Sermaye çok önemlidir. Ülke olarak yegâne ticaret kaynağımız tarım. Fakat bununla yetinmeyip, teknolojiye mutlaka girişerek teknolojik üretimlerde bulunmamız gerekir. Örneğin ASELSAN, teknoloji üretimine en iyi bir örnektir. Bununla birlikte TUSAŞ, HAVELSAN, ROKETSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN yerli sermayeye en iyi örneklerdir. Fakat bunun savunma sanayii ile sınırlı kalmaması gerekmektedir. Bence makine sanayi en önemli olanıdır ve makine sanayiine girişerek bu dalda üretimler yapmak gerekir. Bakınız dünya ile arasında sarık ve çarşaflar koyan İran bile son zamanlarda araba üreterek ihracat yapıyor ve ülkesine gelir sağlıyor.

Hülasa ilk şart üretmek ve yabancılarla işbirliği yapmaya gerek duymadan gelişebilmektir.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla