|
dtp'li Kaplan: Umarım, Erdoğan ve Baykal, Bahçeli'den ders çıkarır
TBMM’de dün verilen resepsiyonda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile diyaloğuna ilişkin soruya Kaplan, şu yanıtı verdi:
"Amacımız bir partiyle değil tüm partilerle diyalog ve uzlaşı içinde Türkiye’nin en önemli sorunlarına çözüm aramaktır. Bu sorunların başında kürt sorunu gelmektedir. Devletin zirvesinde, iktidar ve muhalefetin farklı, askerin farklı bir konumda olmasıyla ilgili düşen fotoğraflar, Cumhuriyetin, Meclisin kuruluşuna, milletin egemenliğine ve iradesine gölge düşürmüştür. Tepedeki krizler, zirvedeki bu gerginlik, toplumun diğer kesimlerine de yansır. Bugün, her zamankinden çok, birliğe, beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Bunu hayata geçirmekte, 23. Dönem Meclisi tarihi sorumlulukla karşı karşıyadır.
Kim ki bunu kan davasına dönüştürür ve inada devam ederse, sadece Türkiye değil kendileri de kaybetmiş olur."
Kaplan, Bahçeli ile samimi poz verdiğine ilişkin bir soru üzerine de "Bahçeli, Grup toplantılarında en sert eleştirmesine rağmen, Mecliste her karşılaştığımızda uzlaşı, diyalogdan yana tavır göstermiştir. Bundan anamuhalefet ve iktidar partileri de ders çıkarmalıdır" dedi.
---------------------------
Artık bu tür haberlere sinirlenmiyorum sadece gülüp geçiyorum.O soysuzun dediğini biraz değiştirerek ben de söyleyeyim. Umarım, Bahçeli; Erdoğan ve Baykaldan ders çıkarır ! (En azından bu konuda)
|