|
Bugünün sartlarinda Türkcü Parti kuruluncaya dek CHP'yi desteklemeliyiz.
Bence CHP sosyal demokrat ve solcu falan degil.Bunlarin hepsi palavradir.
Dikkat ederseniz kendisine solcu diyen cogu kisi Baykal ve parti yönetiminden nefret ediyor.Neden mi?
CHP gizli veya aleni sekilde kürtcülük yapmiyor.Halklarin kardesligini veya "anadolu halklari" diye bahsetmiyor.Ki böyle demecler diger sol gecinen partilerde olagan bir seydir!Sonra AB'ye kayitsiz ve sartsiz bir teslimiyet ilan etmiyor.Uluslararasi konularda onurlu bir durus sergiliyor.Bu tür örnekleri cogaltmak mümkün fakat ben Baykal konusuna gelmek istiyorum.
Baykal'siz bir CHP'yi düsünmek bile istemiyorum.Baykal parti yönetimini devraldiktan sonra kürtleri temizlemistir.AKP'ye karsi en disli muhalefeti yapan yine Baykal'dir!Bölücüler ve soysuzlarla bazi milliyetci gecinenler gibi sirf oy avciligi yapmak icin kolkola girmemistir.Her gün boyali basinin asagilamalarina, güc odaklarinin hedefi halindeyken AKP'ye karsi direnmek, bütün camurlara ve sansürlere karsi ayakta durmak öyle her babayigidin harci degildir.AKP dalgasina gögüs germek ve cizgisinde sapmamak icin demir gibi bir irade ve celik gibi sinirler gereklidir.Sadece bu özelliklerinden dolayi Baykal'i takdir etmek lazim.
Bazi arkadaslar siyasi partiler ve secim kanununu geregi olan uygulamalari ve Baykal'in secilme sürecini elestirmisler.Buna sadece "Günaydin" denir!Bu yasalari CHP getirmedi ve bunlari degistirmek de CHP'nin elinde degil.
Eger birileri memnun degilse, AKP'ye baski yapilsin ve siyasal partiler kanunu vs. daha demokratik bir hale gelsin.
Ayrica Baykal hicbir zaman Basbakan olmadi ve iktidara geldiginde ne yapacagini kestirmek zor ama Baykal kalmaliydi ve kaldi.Baykal gittigi anda Cumhuriyet'in bir kalesi daha kaybedilmis olacaktir.Yerine gelecek olan zat kürt ve fettosun destegini almis bir kisi olacaktir.
Biz Türkcülerin dernegi bile yokken, parti elestirisine girmemiz ve baskan begenmeme olayini gündeme getirmemiz kadar abes bir sey olamaz.
Hatta daha da ileri gidiyorum ve öneriyorum ki, icimizden öne cikan arkadaslar ve büyüklerimiz CHP'ye üye olsunlar.Illa politika yapmak gerekiyorsa, CHP catisi altinda yapalim.Basbug Atatürk'ün partisini
eski Türkcü cizgisine getirmemiz görevimiz degilmidir?Bu parti bizimdir!
Cumhuriyeti kurtarma isine, Cumhuriyet ile yasit olan partimizi kurtarmakla
baslamaliyiz.
|