|
Bazı arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. O arkadaşlar acaba nerede yaşadıklarını sanıyorlar da Baykal ve CHP'nin "kürtler de vatandaşımızdır, kürtler de bzidendir" kabilinden sözleri yüzünden ona düşman kesiliyorlar? Arkadaşlar herhalde böyle söylenecek. Siz hiç kürtleri açıkça düşman gösteren bir partiye denk geldiniz mi? Ben gelmedim. Çünkü bu ülkede belli yasalar vardır ve hiç kimse onun dışına çıkamaz.
Ama neye şaşırıyorum biliyor musun?
Türkiye'de, kongresinde kürtçe konuşulan sadece iki parti vardır. Bunlardan biri, sürekli kapatılıp kapatılıp açılan ve şimdi adı DTP olan malum kürt partisi, diğeri de MHP'dir. Hâl böyle olduğu hâlde MHP, kamuoyunda milliyetçi olarak değerlendiriliyor ama CHP'ye hâlâ "...sol parti..." şeklinde hitap ediliyor. İnsaf arkadaşlar, lütfen biraz gerçekleri görmek isteyerek olaylara bakalım, böyle tetkiklerde bulunalım. Yani MHP'nin kurultayında, İl Başkanı kürtçe açılış yapınca bir şey yok, CHP'nin kurultayında üç beş kendini bilmez zibidi, kürtçe şarkı söyledi diye ona hücum ediliyor.
Çağatay Ağabeyin söylediği gibi hele bir Atatürkçülüğü ve laikliği benimsemiş Türkiye'ye kavuşalım. Ondan sonra CHP'yi de eleştiririz. Ama şimdi, şu hâlden kurtulmak için iktidar olması gereken parti hakkında akli selim düşünelim.
|