Alıntı:
Barbaros adlı üyeden Alıntı
Bugra Sad Bey,
Ben de bu konuda sizin gibi düsünüyorum fakat CHP'ye umutla bakarken, bu partinin iktidara gelmesi durumunda beklentilerimizi simdiden s|n|rl| gercekci bir temele oturmamiz gerekmektedir. CHP'nin geleneksel olarak oy aldigi ve haliyle dikkate almasi gerektigi (yaranmasi gereken) büyük bir hümanist/batici kesim vardir. Bu kesimin beklentileri ve hassasiyetleri "Cumhuriyet/Türklük/ekonomik ve siyasi bagimsizlik"'tan öte "Laiklik/AB'ye giris/Insan haklari/Batili yasam bicimlerinin korunmasi"'dir.
22 Temmuz'da oyumu CHP'ye verdim, ilk secimde tekrar verecegim. CHP iktidari kazandigi takdirde Türkiye icin ne yapmayi düsündügünü bilmiyorum. Uzun vaadeli projeleri nelerdir? 80 senede büyük zorluklarla topladigimiz ve borsa/özellestirme/spekulasyon oyunlarina kaptirdigimiz ulusal sermayemizi nasil geri almayi düsünüyorlar. Toplam 500 Milyar USD borc ile büyük devrimleri biraktik, hangi programlarla Türkiye'de Türk'ü güclendirmeyi düsünürler. Yoksa, afedersiniz, "Sey edilmis seyin davasi olmaz seklinde mi düsünüyorlar?" Ve konu böyle uzayip gidiyor...
Durum böyle olunca da, olasi bir CHP iktidarindan bir Atatürk dönemi bekliyorsak hayal kirikligina ugramamiz kesin gibi. Elteris Bey'in bunu ifade ettigini düsünüyorum ve nitekim ben de bu görüsteyim.
Saygilar sunarim,
Iyi aksamlar.
|
Sevgili kardeşim, kimsenin zaten CHP'den bir Atatürk dönemi beklediği yok. Söylediğim, bugün milliyetçi/ulusalcı/Atatürkçü kişiler, birer birer tutuklanıyor, Ulu Önder Atatürk'ün değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilkeleri tartışmaya açılıyor, bu ilkelerin yeniden tanımlanması isteniliyor. "Tek devlet, tek dil, tek bayrak" anlayışına karşı çıkanlar T.B.M.M'ye girip hak iddia edebiliyorlar. Ve bütün bunlara karşı hiç bir şey yapılamıyor.
İşte bahsini ettiğim, içine düştüğümüz bu hâlden kurtulunması. Bazı arkadaşların iddia ettiği gibi radikal sol tehlikesi artık yoktu. O iş, S.S.C.B dağılmadan önceydi. Şimdi ABD'nin desteklediği ılımlı islam denen şey bizim için büyük tehlikedir ve kesinlikle önlenmesi gerekmektedir.
Umarım anlatabiliyorumdur.