|
Benimde çapulcularla başımdan geçen olayı sizlerle paylaşmak isterim. Babamın çalıştığı dönem ve yer itibariyle çapulcu ve komünistlerin ne olduğunu ilkokuldayken öğrenmiştim.
1997 yılında Niğde Üniversitesi'ni kazanmıştım. Şehir dışında okuyordum. Çapulcuların kızlarla imam nikahı yaptıklarını duymuştum. Birinci sınıftayken üst sınıftaki reis çapulcusunun teklifini kabul etmedim diye psikolojik baskı görmüştüm. Ankara'da ikamet ettiğimiz için kantine indiğimde 'Ankara Kızları' (çapulcunun istek parçasıydı)şarkısını dinliyordum. Bende ders aralarında sınıfta kalıyordum. İhtiyacımı kız arkadaşlarım alıyordu. Zorla güzellik olur mu? Okuldan yurda yurttan okula gidiyordum. Ne de olsa bir korku vardı. 18 yaşında ve ailemden ilk defa uzaktaydım. Sosyal hayatımdan bir dönem gitti.
Otoritesi olduğu için ben şanslı değildim. Sınıftan korkanlar sahip çıkmadılar. Hatta çapulcu bir hoca tarafından düşük notla tehtit edeceğini söyledi yine direndim. Tanrı mazlumun yanındadır. Dediği dersten sınıfta en yüksek notu ben almıştım.
Ama asıl korkak bunlardır. Ailemin özellikle abilerimin haberi yok daha. Tek başıma onur mücadelesi verdim. Örnek olması adına onursuz ve gurursuz çapulcuyla yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
İşte çapulcuların salak unvanlarıyla din kisvesi altında yaptıkları namus anlayışı...