|
Eğitimlisi de eğitimsizi de aynı dert. Ülkücü kanı bulaştıktan sonra. Üniversitede okurken arkadaşımızın nişanlısı şehir dışından gelecekti. Kendisini ismen tanıyorduk. Anlatır dururdu. Zaten anlatırken nasıl bir insan olduğunu anlamıştık. Bizi de tanışmamız için çağırdı. Bizde kırmadık. 3 kız arkadaş dedikleri yere gittik. Görünüşünden de tipik bir çapulcu olduğu anlaşılıyordu. Ortaokul mezunu vatandaş bize kızkardeş, bacı, baldız muamelesi yapıyordu. Birden samimiyet kurdu. Biz de şaşkınlıkla seviyemizi koruyorduk. Ülkü Ocaklarında görevliymiş. Derin siyasi, dini, milli bilgisiyle bizi eksik olmasın bilgilendirdi. Çapulcu gençlik olarak yaptıkları mücadeleden bahsetti.
Sonra bu çapulcu ne yapsa beğenirsiniz? Arkadaşın telefonundan bizim ev ve cep numaralarımızı edinmiş. Bizim insanca misafir ettiğimiz adam ahlaksız konuşmalarıyla cep telefonlarımızı arıyordu. Evimize kadar arayabilirmiş. Korkağa hukuki yollarla kendisini mahvedeceğimi söyledim. Ya ailelerimizle yüz göz olsaydık? Para kaybetmek mi güven kaybetmek mi derseniz tereddütsüz para kaybetmek derdim.
Anladım ki ar, namus ve terbiye yoksunu çapulcu ülkücünün mücadele kitlesi bizim gibi kızlarmış.