|
lrktaslarimin ne pisliklerle maruz kaldiklarini cok iyi biliyorum. Cünkü yasadiklari olaylardan bir kac tanesi bizzat benim basimdan da gecmistir.
Yurt disinda kaldigim icin özel günlerde milliyetci gecinen suursuzlar tayfasi gece düzenlemektedir.(23 Nisan, 29 Ekim vb.) Fazla lafi uzatmaya gerek yok, komsularimin daveti sayesinde capulcularin düzenlemis olduklari 23 Nisan gecesine davet edildim, pek gitmeye gönlüm vermese de ''annemin kizim git biraz degisiklik olur, hem de eve geldiginde nasil gecti diye anlatirsin'' diyerek bir nevi annemin israrlari sayesinde gittim. Ama gitmez olaydim kendimden utandim, o gece capulculardan beraber olma teklifi aldim. Capulcu demiyorum, capulculardan cünkü birden fazla teklifle karsi karsiya kalip en sonunda dayanamayip cikma geregi duydum, komsularimin saskin bakislari icerisinde. Tabii eve geldigimde annem hayirdir kizim erken gelmissin dedigimde sadece susup odama cekildim..
Bazi irktaslarim kadar sanssiz degildim en azindan. Benim cantami alip cikma olanagim vardi. Ya sizin? Her gün o suratsizlari görüp bazen de tehdit almaniz! Aklim ermiyor bu kisilere. Önce bacim diyeceksin sonra beraber olmak icin teklif edeceksin. Olur da bu kadar geri zekalilik olmaz cinsinden dedirtiyor insana.
|