Tekil İleti gösterimi
Alt 04.05.2008, 23:00   #5 (İleti Bağlantısı)
Güntülü

Güntülü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 380
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
ÖSS sözel öğrencisi olarak matematik yönünden benim de kabusum olmuştu. Okulda ve dershanede çözülen soruların neredeyse hiç birini yapamazdım. Bu yüzden sayısal kısmı gözden çıkararak girdim sınava. Sözelime güveniyordum ve sadece sözelime dayanarak hedef koymuştum kendime. Ama matematik sorularının çoğu ne bizim okulda çözdüğümüze ne de dershanedekilere benziyordu... Sadece 4 işlemle çözebileceğim bir iki soru geldi. Problemleri zaten sözel mantığını kullanarak kafadan yaptım. Kesirlerle köklü işlemlerde şansım yaver gitti onları da hallettim. Sınav sonunda soruların yarısından fazlasını çözmüş olarak verdim kağıdımı.
Matematikten hiç anlamam aslında... Üslü sayıları, taban kuvvetleri falan görünce kafadan ben bu soruyu yapamam der ve kitabı kapatırım. Öss'de de sözel sorularım bitti, geri dönüp kontrol etsem huyumdur mutlaka doğruyu siler yanlış şıkkı işaretlerim; can sıkıntısından matematiğe bir bakıyım dedim öyle oldu. Böyle olabileceğini bilseydim kesinlikle biraz kitap karıştırır ve denklem, fonksiyon, polinom bilmem ne; diğer konulara da bir iki kere bakardım.
Ben bunları "sözelci olmama rağmen ben bile yaptım" tarzında kendini hafife alan arkadaşlarıma hitaben anlattım. Matematiğin yarısı bilgi ise bir o kadarı da mantıktır. Sayısalcılar nasıl sözel bölümde ki soruları çözebiliyorsa; sözelci arkadaşlar da sayısalın altından kalkabilir.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla