Tekil İleti gösterimi
Alt 07.05.2008, 11:16   #12 (İleti Bağlantısı)
TÜRK-SUDE

TÜRK-SUDE adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 60
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Böyle haberleri okuyunca üzülüyorum doğrusu.Küçük yaşlardan itibaren dersane dersane koşturarak eğitim gören .masa başlarında yüzlerce sınav sorusunu çözmek için dirsek çürüten tamamen ezberci bir nesil.. Düşünmekten akıl yürütmekten uzak bir genç nesil ..Ben buna kayıp nesil diyorum , her şeyiyle kayıp bir nesil..
Bizim zamanımızı hatırlıyorum da sadece lise 3 ün 2. döneminde dersane ile tanışılırdı , o da sınav alışkanlığı kazanılsın diye..Ne anaokullarında okuduk neden ilkokuldan itibaren hayatımız dersanelerde geçti..Dersi lisedeki hocalardan ve yardımcı kitaplardan öğrenirdik bir de konuyu iyi bilen abilerden ,ablalardan..
Üniversite sınavlarında 0 puan almak alışılmamış bir şeydi bizim için en vasat öğrenci bile 4 işlemi bilirdi..
Sonra getirilen avrupai ve tamamen bizim yapımıza aykırı ve bize uymayan eğitim sistemiyle ,eğitim ticarete dökülmeye başladı.yüzlerce dersane öğrencilerin geleceğini umutlarını sömürmeye devam ediyor..
Kum gibi lise ayarında açılan bir çok üniversiteler de cabası..
Ve sonuç bir basit işlemi bile yapamayan ÖSS sınavlarında bol 0 puan alan bir öğrenci topluluğu ..Ve üniversite mezunu bir çok işsiz...
Ve yöneticilerin bu konuda aldığı hiç bir önlem yok..Hiç bir çaba yok..