Tekil İleti gösterimi
Alt 07.05.2008, 11:53   #26 (İleti Bağlantısı)
IRKÇI
Otağ Yöneticisi

İletiler: 989
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Kür Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kemal Beğ, köpekler hakkında bilgilendirici yazılarınızı okuyorum. Dogo ırkı köpeklerin üstün özellikleri beni epey meraklanmıştı. Tavsiyeniz üzerine biraz önce ben de Altan Beğ ile iletişim kurdum. Dogo yavruları için Temmuz ayında teslim etmek üzere 1000 veya 1400 euro gibi bir rakam telaffuz etti. Açıkçası bu fiyatlar benim malî bütçeme de uygun değil. Bir Dogo yerine sizin söylediğiniz gibi hem fiyat olarak daha uygun, hem de özellik olarak Dogo kadar üstün olan bir Rottweiler almaya karar verdim. Başka bir başlıkta yine sizin önerdiğiniz Ankara'da Rottweiler satışı yapan yeri aradım fakat şu an ellerinde yavru yokmuş. Gazetelerin seri ilânlar kısmını tâkip etmeye çalışıyorum. İnternette birkaç sitede yavru Rott buldum ama ırk sâfiyeti konusunda bilgili olmadığım için yanılmak istemiyorum. Bulduğum yavruların resimlerinden bir fikir vermeniz mümkün olur mu?
Cins köpekler Türkiye'ye 1990'lı yılların başlarında (eski doğu bloku ülkelerinde komünist rejimin çökmesinden ve dışa açılımın gerçekleşmesinden sonra) Rusya, Macaristan, Bulgaristan gibi ülkelerden gelmeye başladı. O yıllarda her köpek pahallı idi. Bir Husky yavrusuna 1500 dolar, Doberman yavrusuna 1000 dolar, Rott yavrusuna 2000 dolar isteniyordu. Fakat zaman içerisinde Türkiye'de cins köpekler çoğalıp üremeye başladığı için fiyatlar doğal olarak düştü.

Dogo Türkiye'ye yeni girmiş bir köpektir ve şu anda Altan Beğ'den başka üreticisi yoktur; bu yüzden fiyatı yüksek... Yani Rott'un ucuz, Dogo'nun pahallı olması Dogo'nun Rott'tan daha iyi bir köpek olduğu anlamına gelmiyor; Rott piyasada bol miktarda bulunduğu için fiyatı ucuz...

Yukarıda da belirttiğim gibi, Rott ile Dogo'nun huyu suyu birbirine çok benzer; yakın koruma ve saldırı özellikleri birebir aynıdır. Aralarında sadece iki fark vardır; birincisi Dogo yaban domuzu ve dağ aslanı avına gider ama Rott avcı değildir; ikincisi Dogo'nun bağışıklık sistemi hayli zayıf olduğu için kolayca hastalanır fakat Rott'un bağışıklık sistemi güçlüdür. Yani Dogo almak isteyen kişinin veteriner masrafını da göz önünde bulundurması gerekir.

Kısaca özetleyecek olursak; domuz ve aslan avıyla uğraşmayacak bir kişinin Rott alması daha mantıklıdır.

Yavruların resimlerini veya sayfa adreslerini buraya eklerseniz, safkan olup olmadıkları hakkında yorumda bulunabilirim.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla