Alıntı:
bağatarkan´adlı üyeden Alıntı
Yabancı mal tüketen biri derken neleri baza aldığını söylemen daha iyi olur. Sen sadece içki-sigara-giyim den bahsetmişsin. Cep telefonun eminim Türk malı arçeliktir.
Ya da abd yapımı dizileri filmleri izlemiyorsundur. Hatta ve hatta tuttuğun takımda da hiç yabancı futbolcu yoktur. O zaman Karaorkun kardeşim sen Türkçüsün...
Kandaşım tekstilden bahsetmişsin sana bu konuda da birşey söyleyeyim.Örnek olarak adidas-nike-puma gibi spor piyasasını elinde tutan bu markaların sahte ürünlerini üretip piyasaya sürüyorlar neden bizim Türkler kendi markalarını yapmıyorlar?
Bence tüm bu ürünlerde kalite önemli. Eğer yabancı bir markadaki herhangi bir ürünü 10 yıl kullanıp yerli bir ürünü 1-2 yıl kullanıyorsan sen bu yerli ürünü seçer misin? Tabiki bu ürünleri satın aldığında bunlar sana geri dönmüyorsa. Terörü beslemiyorlarsa bizi aşşağılayıcı hakaretlerde bulunmuyorsa bu firmalar.coca-cola nestle israili besliyor satın almayın diye 40 tane mail geliyor. Bundan bize ne. Ne bağımız varki filistinle? Eğer Türkiye-israil sıcak savaşı olursa işte o zaman alma bunları.
Son olarak özet geçersem bu gibi konulara girmemek en iyisi çünkü herkes aldığı hizmetin kaliteli olmasını ister.Yerli malı daha iyi omadığı sürece..
|
Degerli Kandasim Bagatarkan cep telefonum japon ürünüdür.
Inan ben amerikan filmleri izlemeyeli 15 yil oldu ne sinemada ne de televizyonda izlemiyorum.
Bir de konu acilmisken kendilerini amerikan karsiti olarak gösteren partilerin kanallarinda neden amerikan filmleri yayinlanir anlamis degilim. Spor ayakkabilar konusunda haklisin bende buna bir anlam veremiyorum "sahtesini" yapacagimiza kendi malimizi üretelim. Futbol kitleleri uyusturmakla birlikte kötü aliskanliklar da birlikte getiriyor
Günümüzde Futbolun spor adina pek bir degeri kalmadigini düsünüyorum.
Taraftarindan futbolcusuna hakeminden antrenörüne herkes büyük ! parayi bulmanin pesinde.Taraftari oldugum takimin icinde özge takimlara göre az sayida yabanci futbolcu var keske hic olmasa.
Colanin hic bir türlüsünü icmem. Bazi tatli su milliyetcileri gibi sözde "yerli mal" Cola Turka bile icmiyorum, Nestle ürünleri de zaten yemiyorum. Ibrahim ile ismailogullari yesinler birbirlerini. Filistin beni ne zaman ilgilendirir söyleyeyim
Sözüm ona din kardesiyiz ya
Ne zaman ki arablar Dogu Turkistan, Azerbaycan, Irak Türklerinin ardindan göz yasi dökerler ki cok zor bir ihtimal, ozaman ben de filistin icin gözyasi dökebilirim(!) Böyle bir sey olmayacagina göre ayrintiya girmenin geregi yok Gök Sultan Abdulhamit Hanin laneti ibrahim ile ismailogullarinin üzerine olsun.