|
Doğru Köpek Seçimi
Selamlar,
Bir süredir otağı ziyaret ediyorum, bu bölümü özellikle takip ediyorum.
Müsadenizle bir sorum olacak:
Köpek beslemeye niyetlendim ama tecrübem yok. Eşe dosta sorunca Golden retriever, labrador al diyorlar ama koruma özelliği olmayan bir köpek beslemek istemiyorum.
Gönlüm pitbull veyahut rott almakta ama tecrübem olmadığı için bana uygun değil. 3 gün sonra 'olmuyor bu iş' diye köpeği vermek istemem.
İstediğim özellikler: Apartman dairesine uyum sağlayabilsin, çok tüy dökmesin, ama koruma özelliği de yüksek olsun... IRKÇI bey'in tarif ettiği gibi bir komutla 10saniyede adam öldürecek kadar profesyonel köpekte gözüm yok ama beni koruyabilmeli, evi de olası bir hırsızdan-uğursuzdan koruyabilmeli.
Hülasa, biraz internette araştırdım, dişi bir doberman bana doğru köpek gibi gözüküyor, ama bu noktada 2 problem var:
1. Evimde 15'er yaşında kendi büyüttüğüm 2 tane papağanım var. Kafeste durmuyorlar, genelde serbestler. Köpek bu kuşlarla da iyi geçinebilmeli. IRKÇI bey'in fotoğraflarında evinde bir de kedisi olduğu gözüküyor. Demek ki köpekler kedilerle aslında geçinebiliyor, oysa köpekler, kedilere ve kuşlara saldıran hayvanlar olarak bilinirler. benim alacağım köpeğin kuşlarımla iyi geçinmesi için nasıl bir eğitim vermem gerekecek?
2. Doberman'a araştırdığım yerlerde her ne kadar 'iyi koruma köpeğidir' dense de, sanki biraz çelimsiz ve cılız gibi duruyor. Uçurtma çitası gibi bacakları var mesela. Doberman gerçekten de alman kurduna ve rott'a alternatif olabilecek kadar iyi bir koruma köpeği midir? değilse başka hangi ırkı incelemem gerekiyor? Köpekler hakkında bilgisi yüksek olan IRKÇI bey ve Dulkadiroğlu Hakan bey'in yorumlarına ayrıca değer veririm.
TTK
|