Alıntı:
Günhan adlı üyeden Alıntı
Basit bir yöntem ancak zekice..
Paylaşım için teşekkürler..
Buarada ben özel dosyalarımın güvenliğini folder lock isimli bir program kullanarak sağlıyorum..
İndirmek isterseniz köprüyü aşağıya veriyorum
http://www.newsoftwares.net/folderlock/

|
Kardeşim emeğine sağlık ama,Windows'un içinde de dosya şifreleme yapıldığından bu programlardan ziyade,orjinal olarak Windows'un şifreleme sistemini kullanmalıyız.
Aşağıda ki gibi yapabiliriz;
Windows XP'deki Şifreleme Dosya Sistemi'ni kullanarak, dizüstü bilgisayarınızın kaybolması veya çalınması durumunda özel müşteri bilgilerini ve finansal bilgileri korumaya yardımcı olun. Bilgisayarınızda oturum açtığınızda, şifrelenen dosyaları okuyabilirsiniz. Ancak bilgisayarınızı, sizin oturum açma bilgilerinizi kullanmadan açan kişiler bunları okuyamaz. Bilgisayarınızın, siz oturum açmadan kullanılamayacak şekilde ayarlandığından emin olun.
Bir dosya veya klasörü aşağıdaki yöntemle şifreleyebilirsiniz:
1. Başlat'ı tıklatın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve Windows Gezgini'ni tıklatın.
2. Şifrelemek istediğiniz dosya veya klasörü sağ tıklatın ve Özellikler'i tıklatın.
3. Genel sekmesinde Gelişmiş'i tıklatın.
4. Veriyi korumak için içeriği şifrele onay kutusunu işaretleyin.
5. Tamam'ı tıklatın, değişikliği onaylamak için tekrar Tamam'ı tıklatın ve yeniden Tamam 'ı tıklatın.
Bir dosya veya klasörün şifresini aşağıdaki yöntemle çözebilirsiniz:
1. Başlat'ı tıklatın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve Windows Gezgini'ni tıklatın.
2. Şifrelemek istediğiniz dosya veya klasörü sağ tıklatın ve Özellikler'i tıklatın.
3. Genel sekmesinde Gelişmiş'i tıklatın.
Bir klasörün şifresini çözdüğünüzde, Öznitelik Değişikliklerini Onayla iletişim kutusu, yalnızca klasörün mü yoksa klasörde bulunan tüm dosya ve alt klasörlerin de mi şifresini çözmek istediğinizi seçmenize olanak sağlar. Yalnızca klasörün şifresini çözerseniz, klasörün altındaki dosya ve alt klasörler şifreli kalır. Ancak klasöre yeni dosya ve alt klasörler eklediğinizde otomatik olarak şifrelenmezler.
4. Şifre çözme işlemini nasıl uygulayacağınızı seçin ve Tamam'ı tıklatın.