Alıntı:
Tomris24 adlı Üyeden Alıntı
Benim okuduğum "Türkiye'nin Etnik Yapısı" adlı kitapta 'zazaların bilimsel olarak Türk olduğu ispat edilmiştir.' diye yazıyordu. Ama bu bir şeyi değiştirmez o da bugün zazalar kendileini kürt olarak tanımlamaktadırlar ve zazacayı kürtcenin bir lehcesi olarak bilirler. Bu konu hakkında Ahmet Taner Kışlalı'nın bir araştırması olduğunu ve bu araştırmasında zazacanın içindeki kelimelerin Orta Asya Türkçesinden geldiğini idda ettiğini duydum.
Türkiye'de yaşayan zazaların hemen hemen hepsi kendilerini kürt olarak gördükten sonra Türk soyundan gelmeleri hiç bir şey ifade etmiyor. Türklüğünü kaybetmiş kişilerde en az başka ırktan olanlar gibi bizlerin düşmanıdır.
|
Ali Tayyar Önder'in kitabından bahsediyorsunuz galiba, yazar kitap'ta kürtleride, Gürcü'leride, yanlış hatırlamıyorsam Laz'larıda, ayrıca birde Nüsayrileri, yani Türkiyede yaşayan neredeyse herkesi Türk ilan ediyor.
Ancak şu tespit'tede bulunuyor, Nüsayriler "kazanılmazlarsa" ileride kürtler gibi Türk devletine isyan edebilir, bunun arkasında Suriye'nin olduğunu söylüyor, ne kadar doğrudur bilemiyorum.