Tekil İleti gösterimi
Alt 09.05.2008, 10:21   #5 (İleti Bağlantısı)
IRKÇI
Otağ Yöneticisi

İletiler: 991
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Atatürk'ün Askeri adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
IRKÇI bey,

Cevabınız için teşekkür ederim.

Üç aşağı beş yukarı 1000-1200YTL gibi bir tavan koymayı düşünüyordum, biraz daha çıkabilirim aslında ama çok daha fazla ayırmam sanırım.

(Bugün sabah, sahibinden.com gibi birkaç satış sitesine baktım. Köpek fiyatları çok değişken, çok ucuza köpekler var. Ama aynı ırktan köpeğe çok farklı para isteyen de var. Mesela yavru doberman için 100YTL isteyen de var, 1000 euro isteyen de var. Bu kadar fiyat farkı nerden kaynaklanıyor bilemedim.)

TTK
Bazıları malını çok değerli zannedip uçuk bir rakam ister, bazıları da bir enayi bulup elindeki kırma köpeği cins diye itelemeye çalışır. Bu sebeplerden ötürü aynı cins köpeğe çok farklı paralar isteyenler var. Normalde bir Doberman'ın fiyatı 300 dolar civarındadır.

Kür Şad ırkdaş gibi ben de size Alman kurdu tavsiye ederim. Fakat piyasada Alman kurdu adı altında gezen köpeklerin çoğu genetik açıdan kalitesiz hayvanlardır; alacaksanız safkan olanını alın. Yavruyken tüm Alman kurtları birbirine benzer, ancak 4-5 aylık olduğunda fizikî yapısı belirginleşmeye başlar ve safkan olup olmadığı ortaya çıkar. Bu yüzden alacağınız yavrunun annesini ve babasını mutlaka görmeniz lâzım; anne ve baba safkan ise yavru da safkandır.

1000-1200 YTL'ye iyi bir Alman kurdu yavrusu alabilirsiniz. İstanbul'da sadece Alman kurdu üreten Von Juliet adlı bir köpek çiftliği var; buradaki Alman kurdu yavrularının tümü gerçek safkandır. İnternet sitesinin adresi: www.vonjuliet.com .. Sitenin "İletişim" bölümünde adres ve telefon numarası mevcuttur.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla