Tekil İleti gösterimi
Alt 10.05.2008, 19:10   #9 (İleti Bağlantısı)
Buğra Şad
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.314
Buğra Şad Rss Beslemesi
Ünlü bir iktisatçı şöyle der; "devlet, çalışmayana yardım yapmasın. Bunun yerine işsizleri toplayıp götürüp boş bir yerde bir kuyu kazdırsın, ertesi gün de bu kuyuyu tekrar kapattırıp bu işi yapan kişilere para versin." Yani devlet yine yardım yapmış oluyor ama bu karşılıksız bir hibe olmuyor. İnsanlar çalışıyor ve devlet onlara çalıştıklarının karşılığını veriyor.

Bu iktisatçı doğru bir öneri sunmuştur. Çünkü bedavadan ele geçen malın, hizmetin veya paranın asla kıymeti bilinmez. Kıymeti bilinmediği insanları asalaklaştırır. Kürtlerin hiç üretmeden herşeyi devletten bekleyerek yan gelip yatmalarının sebeplerinden biri de budur. Yeşilkart ve karşılıksız yardım gibi uygulamalar, hiç bir karşılık alınmadan yapılan işlerdir. Oysa devlet, bunların karşılığında bu hizmetten yararlanan kimselerin kamuya yararlı bir iş yapmalarını şart koşmalıdır. Fakat bu yaptırılmadığından, "beleşe konma" gibi bir hastalık kürtlerde vukuu bulmuş durumdadır.

İşte kürtler, herşeyi devletten beklemeye alışmış olduklarından, her kötü işten de devleti sorumlu tutmaya çekinmezler. Çalışmadıkları ve üretmedikleri hâlde bedava sağlık hizmeti alırlar da, üstüne sorsanız yine devlet suçludur.

Sosyal devlette devlet karşılıksız yardım yapmaz, devlet ve millet karşılıklı hizmet üretir.
Buğra Şad adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla