Tekil İleti gösterimi
Alt 11.05.2008, 13:45   #461 (İleti Bağlantısı)
Göçer
Yeni Üye

İletiler: 2
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Esenlikler dilerim Kandaşlarım

Türk olarak dünyaya gelmekten,bu soylu ırkın bir ferdi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Büyüklerimin ve onlarında büyüklerinin söylediklerini bir araya getirmeme rağmen,memleketimizin yerini belirlememe rağmen, tam olarak hangi boydan geldiğimizi bulabilmiş değilim. Sizlerden bu konuda bilgi istemekteyim,beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok mutlu olacağım.

Anne tarafımından dedem Makedonya'nın Selanik vilayetine bağlı Doyran doğumlu. Anneanne tarafından ise büyüklerim Ostrava ve Drama'dan bahsediyorlar. Yine Makedonya sınırları içerisinde yer alanlar yerleşim birimleri. Anneannem biraz yaşlıca olduğundan Ostrava'yı çok söylediyse de Drama'dan da arada bahsedilmekte. Cumhuriyet'in ilk yıllarında gelip Tekirdağ'a yerleşmişler. Hatta o dönem yerleşenlere 7 dönüm arazi dağıtılmış. Burada aldıkları ilk soy ismi Teke olmuş. Yine bu konuları araştıran bir aile büyüğümüz ailemizin yörük türklerinden olduğunu, ve karaman'dan,toroslardan oraya gittiğimizi söylemekte. annemin anneannesi torunlarını bektaşın çocukları diye severmiş. Çok derin bilgim olmasa da bizde de kızılbaşlık olabileceğini tahmin etmekteyim. Lakin şu an tüm ailemiz sünni. Bu da biraz aklımı karıştırıyor.

Vereceğiniz en küçük bir bilgi bile benim için çok önemli. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Göçer Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla