Alıntı:
Kür Şad adlı üyeden Alıntı
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Önerdiğiniz yavrular için iletişim kuracağım, anlaşabilirsek alacağım. Bütçeme uygun olarak iyi bir köpek almak istiyorum. Bunlar olmazsa bile almak için karar vereceğim köpek konusunda en son yine sizden bilgi almak isterim. Daha önce birkaç kez köpek beslememe rağmen Rottweiler konusunda tecrübeli değilim. Rottweiler eğitimi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
|
Rott sahibine aşırı derecede düşkün bir köpektir ve sahibinden aynı şekilde sevgi ve ilgi bekler. Ona ihtiyacı olan sevgiyi samimi bir şekilde verirseniz size çok bağlanır. Rottlar zaten içgüdüsel olarak sahiplerini korurlar bu iş için özel olarak eğitmeye gerek yoktur. Rotta sevgi gösterirseniz aranızda güçlü bir bağ oluşur ve dünyanın en güvenilir dostuna sahip olursunuz. Rott sahibinin duygularını anlar eğer sahibi üzgünse başını kucağına koyar ve gözlerinden yaş akarak ağlar. Başka hiç bir köpek cinsinde görülmeyen bir davranıştır bu. Rott çok güçlü bir sevginin ve sadakatin simgesidir. Apartmanın önünde birileriyle kavga eden sahibini korumak için üçüncü katın balkonundan aşağıya atlayan ve arka bacaklarıyla kaburga kemikleri kırıldığı halde sahibinin kavga ettiği kişilere saldıran Rott biliyorum. Yürüyecek durumda değildi ama sahibini korumak için yerde sürünerek adamlara saldırdı. Bu olayın canlı şahidiyim gözlerimle gördüm. Ama şunu sakın unutmayın Rotta sevgi ve ilgi göstermezseniz size karşı sevgisi ve bağlılığı olmaz. Karnını doyuran kişi olduğunuz için size yakınlık gösterir ama o ölümsüz sevgiyi hissetmez. Bu durumdaki bir Rotta söz geçiremezsiniz ve zaman içerisinde agresifleşir.