|
Tuncay Özkan'dan ziyade yapılan kaliteli programların devam edip etmeyeceği düşünüyorum. Kanaltürk'ü sıklıkla takip ederim. Özellikle programlarını kaçırmamaya çalışırım. Burada Tuncay Özkan'ı yerden yere vuralım fakat böyle programlar yapan bir Avrasya TV var. İki kanal vardı fakat birini kaybettik.
Uzun zamandan beridir yoğun baskılar altında olduğu biliniyor. Reklam sıkıntısı. Borçlar falan bu noktaya getirdi. Bunları anladıkta, bu milyonlar bu gidişata engel olamaz mıydı?!
Bende haberi duyduğumdan beridir bir noktaya takıldım. Neden Fethullaha yakınlığı ile bilinen bir gruba satıldı?! Bu soruya programda yanıt verdiler. Kendini süper milliyetçi, sosyal demokrat vs. olarak nitelendirenler geldi de vermedik mi?!
Bu savunma bir yönüyle haklı gözükse de yeterli gözükmüyor. Çünkü onca üye ve sivil örgütün arkasında olduğunu gördüğümüz bu yapılanmanın bu denli güçsüz kalması da aslında mitinglere katılanların yığından öteye gitmediğini gösterir! Yani bazı kesimlerin dediği gibi milliyetçiliğin yükseldiği falan yok! İşbirlikçi medyanın öyleymiş gibi gösterme çabası var. Mitingler olmadı demiyorum. Fakat İşbirlikçi ve iş bilir medya bunu kullanarak milliyetçiliği yıpratmaya çalışmıştır. Türkiye de gerçek anlamda milliyetçilik çok kısmi ve geçici olmuştur. Bugün oluşan dalga geçici,bilinçsiz bir yığın milliyetçiliğidir. Çünkü memleketin her yerinde Fethullah etkinse bu memleketin milliyetçiliğe kaydığını söylemek abesle iştigal etmektir!
Kanaltürk'ü kanal olarak ve yapılan programları ile desteklesemde eleştirdiğim noktalarda yok değildir. Örneğin son zamanlarda 1 Mayıs Marşı çalacak kadar ilginç yaklaşımlar sergilemişlerdir. Sanırım siyasal strateji olarak makul görülebilir. Fakat Kemalizm ve Sosyalizm bir arada bulunamayacak kadar ters anlayışlardır. Yani yarını olmayacak bir aşktır. Bu tip yaklaşımların sonuçları her zaman hezeyanla bitecektir. Din konusunda da siyasal İslamcıları aratmayacak çıkışlarda bulunuyordu son zamanlarda.
Tuncay Özkan çöküşün verdiği sıkıntıyı dışa vurdu son zamanlarda. Bu son iki üç ay dışında ki tavırları daha yerindeydi. Fakat her kesimi kucaklayayım derken olayı biraz abarttığını düşünüyorum.
Özellikle Ceviz Kabuğu, 5. Boyut, Yolsuzluk ve Yoksulluk ve hatırlayamadığım diğer programlarla ülke meselelerini masaya yatırıyorlardı. Bu programların kaliteden taviz vermediği konusunda hem fikiriz sanırım. Bu programların sonu ne olacak?! Değerli program yapımcıları, sunucular vs. nasıl bir yol çizecekler. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen?!
|