|
Kandaslarım tamam,zaten kimse içkinin iyi yönleri vardır şöle faydalıdır diye tartışmıyor....Ben bugün yinede Türkiye Cumhuriyeti'nde içkinin her tarafta serbest olmasını isterim,bu gün baktıgımızda hiçbir kayda deger geçmişi olmayan en bitik ülkelerde bile kadınlı erkekli,halka açık kafelerde dahil içki serbesttir.Biz ki,dünyada gittigimiz yerlere medeniyetimizi taşıdıgımız bir ırkın evlatları olarak bunu başaramıyorsak bu saadece bizle bagdastırılmak istenen bazı şeylerin önden gözüken yüzüdür.
Tamam hak veriyorum o içer sapıtır,şu içer şarkı söyler ama anlamayanların şunu anlamasını isterim bize dayatılmak istenen şeriat hükümleridir.Bu ülkede içkiyi yasaklayarak suç işlemlerinin önüne geçmeyi düşünecek kadar saçma bir mantalite olabilirmi
Ve bir örnekte verebilirim,ben bugün İstanbul'uma geldigim zaman bogazda şöyle bir,rakı-balık yapamiyacaksam,bu içki içenler sapıtıyor yok efendim suç taşkil ediyor diyemi olucak.Madem ülkemiz,sapıtanların yanına kar bırakıcak bir ülke degilse,bu ülkenin emniyeti vardır,güvenlik gücü vardır.
Bu kadar basit gibi görünen konular bir ülkeyi şeriat,din,hükümleriyle yönetilmeye taşvik eder.
|