Tekil İleti gösterimi
Alt 16.05.2008, 19:11   #8 (İleti Bağlantısı)
KUTALMIŞ
Otağ Yöneticisi

KUTALMIŞ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 285
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Altar Alp adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Erlikhan'In yaratma yetisi vardır.

Yaratıcı=Tanrı'dır

Kabul etsende etmesen de
Bu görüş tamamen islam görüşüdür. "Sadece allah yaratabilir".
Yaratıcı=Tanrı değildir.

Tengri->Tenri->Tanrı

Tengri özel bir isimdir. Türklerden başka milletlerin yaratıcılarında kullanılması küstahlıktır. Yunan tanrısı cart curt bunlar tanrıyı bir sıfat gibi gösteriyor ama değil.

Bir tek tanrı vardır oda köktengri. Orhun yazıtlarındada bu açıkça bellidir.
Yeri ve göğü o yaratmıştır. İkisi arasında insanoğlunu o yaratmıştır.

Erlige "Erlik han", Ülgene "bay Ülgen " denilir. Asla onlara Tengri (tanrı) denmez. Çünkü tek tanrı KökTengri dir.

İnsan üstü güçleri olmak Tanrı olmak demek değildir.
Kamların cinleride insanın yapamayacağı şeyleri yapıyor.

Ayrıca şunuda belirteyim. Asyada şamanizmin birçok şekli bulunduğu için arada ufak tefek farklar vardı. Ben GökTürk şamanizmine inandığım için ona göre konuşuyorum.

Bu arada ben 10 yıldır Atalarımın dinine inanıyorum ama henüz bir kam ile ibadete katılamak nasip olmadı. Fakat ilerde muhakkak telafi edeceğim.

Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
KUTALMIŞ Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla