Tekil İleti gösterimi
Alt 20.05.2008, 22:38   #26 (İleti Bağlantısı)
Dokuz Hatun
Yeni Üye

Dokuz Hatun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 34
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Türk ezgisi o kadar zengin ki, başka ülkeler bizim ezgilerimizden çalıntı yaparak katılırken, biz neden kalitesiz dıptıs dıptıs fon müziği olan ve 2-3 tane anlamsız söz yazılan şarkılarla katılıyoruz hem Azerbaycan hem de Türkiye olarak? Örneğin geçtiğimiz yıllarda Erovizyon'da sırbistan resmen bir Azerbaycan şarkısını çok az değiştirerek kendi özgün bestesiymiş gibi katılmıştı, o şarkının bestecisi Azerbaycanlı sanatçı da tepki göstermişti. Aynı şekilde, yunanistan'ın bir sene bizim kemençemizle katılıp 1. olması, ya da ermenistan'ın davullu zurnalı, Türk ezgilerini anımsatan bir parçayla katılması ve neredeyse Türkiye kadar puan toplamasını hatırlarsınız. Bizdeki bu yabancı özentiliğini anlamıyorum, Türkçe'nin tınısı o kadar güzel ki, o kadar çok kendimize özgü çalgılarımız var ki... Herkes ingilizce bilebilir ama önemli olan bir ülkenin kendi diliyle, kendi kültürünü yansıtan bir eser ortaya koymasıdır. Yoksa, yarışmanın adı ingilizce pop şarkı yarışması olurdu. Belki de biz fazla önemsiyoruz Erovizyon'u bilemiyorum, ama ben Erovizyon'un kendi müziğimizi başkalarına tanıtabileceğimiz bir araç olarak görüyorum, neden ingilizce şarkıyla katılıyoruz, biz sömürge miyiz? Atsız Ata da, Başbuğ Atatürk de, Türkçe bir şarkıyla katılmamızı isterdi bu yarışmaya... İngilizce şarkıyla katılmak çağdaşlık değildir, bu benim kendi görüşümdür, genç bir Türkçü kandaşınız olarak.
Dokuz Hatun Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla