|
Devletin kurumlarını uyarmak bizlerin yani Türk gençliğinin görevidir, yapamıyorsa bu devlet görevini hesap sormak bizim için öncelik olmalı... Polisler isyan ettikleri için artık konuşuyorlar, bu inanılmaz olayın gerçek olabileceğine ihtimal vermek istemiyorum ama burası Türkiye.. Herşey olabilir... Teröre canı yanmış, yüzlerce şehit vermiş bir ülkenin insanların bu kadar duyarsızlığı karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum.. Yazıklar olsun diyeceğim ama muhattabım kim bilmiyorum. Bu millet hesap sormalı artık..
Bu olaylar devletin acizliğini açıkca sergiliyor, terörle ancak terör yaparak savaşabilirsin çünkü seni vurup, senin şehirlerine saklanan insanlar var terör zaten budur adamlar içindedir, her zaman terörü yenmek için şu ucuz progadanlarar kullanılır.. İllaki yurtdışından, ülke dışından gelir terör... Ama asıl kaynak her zaman içerdedir. Amerika, iraktaki direnişin dış destekli olduğunu söyleyip duruyor. Sokaklarda amerikan askerlerinin dolaşabilmesi değişik nedenlere dayanıyor. Bir para karşılığında kendini satan insanlar, iki güc karşısında tepki vermekten korkan aciz ve hayatını tatlı bulan insanlar topluluğu. Üç mecburiyetten dolayı onları destekleyen kesimler. Ama terörist dedikleri insanları iste amerikan askerlerinin yanından geçen insanlardan çıkıyor. Aynı bizdeki gibi Türk askerlerinin yanından geçtiği insanlardan terörist çıktığı gibi.. Farklı bir milleti elinde tutamayacağın aşikardır, yolları gül ile bile çevirsen kendini farklı hissedenler kendi egemenliklerini arayacaklar en azından çoğunluğu böyle hisseder. Gerilla hareketlerinin amacı nedir; orayı askerlerden, ve kendinden olmayan insanları temizlemek hareketidir. Yani seni orda istemeyen insanlar ile mücadele ediyorsun.
|