Tekil İleti gösterimi
Alt 23.05.2008, 21:16   #6 (İleti Bağlantısı)
Gökhan
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,349
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
M376 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İyi akşamlar diliyorum öncelikle.
Ben otağa yeni üye oldum. Ancak bir süre önce okumaya başlamıştım.
Bu konu özünde kendimi tanıtmak için değil ancak küçük bilgiler vermemde yarar görüyorum.

Ben Mert, adımın Farsça olmasından erinçsiz olacak denli özüme bağlı bir kişiyim. Türk'üm. Türkçe konuşuyorum, Türkiye'de yaşıyorum. Atatürk ilkelerine, Atatürk ülküsüne bağlı bir erim.

Öncelikli tartışmak istediğim konu, bizler ırkçı mıyız, yoksa Türkçü müyüz? Bence bu ikisi arasında çok önemli bir ayrım var. Irkçı er, nesnel düşünemez. İnanmak istediğine inanır, ancak Türkçü er, bilimin ışığında ve olgusal düşünür. Kamu nene nesnel bakabilecek yetidedir. Yanlış anlamayın, size ırkçısınız demiyorum, kendinizi böyle nitelendirseniz bile, Türkçü olabilirsiniz. Benim istediğim burada sizin görüşlerinizi almak.

İkinci konu ise, burada gördüğüm üzere, birçok ağır çıkışmalar var. Bence bu tür davranışlar Türk töresine yakışmıyor. Türk serttir, bu bir gerçek, bozkır yaşamı Türk'ü sertleştirmiştir ancak gerçek Türk, yeri geldiğinde pamuk denli sevecen olmayı da bilmelidir. Gerçek erdem budur diye düşünüyorum.
Atsız Ata, Türkçülük=Türk ırkçılığı dedikten sonra sana halt yemek düşer. Soyunda ailende bir soysuz kanı mı var ki ırkçılıktan gocunuyorsun? Biz ırkçıyız tamam mı aslanım, ırkçı olmayan da sözde Türkçüdür. Senin yerin kansızların yeridir. Yaylan.. Kürt İniönü'yüü seven yarın öbürgün kendimi Türk hissediyorum diyen kürde bacısını verir tosuncuk.