Tekil İleti gösterimi
Alt 23.05.2008, 22:41   #9 (İleti Bağlantısı)
sungur
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 71
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Biz Türkçüler olarak her öğretide Atsız Ata'yı öğretici ve modern bir teorisyen olarak kabul ederiz. Atsız Ata Türkçülüğün temelinin iki düşünceden oluştuğunu söylüyor. Bunlar ''Turancılık'' ve ''ırkçılıkk''.

Elbette ırkçıyız, Türk ırkçılarıyız. Burada bir konuya değinmek istiyorum. 1839'dan sonra Osmanlı'nın bilim ve düşüncede batıyı örnek almaya başlamasıyla dilimiz, düşüncelerimiz gibi bize ait olan öz değerlerimiz batı ekseninde şekillenmiştir ne yazık ki. Batıdaki akımlar Türkçeye çevrilirken en uygun kelimeler seçilmeye çalışılmasına rağmen seçilen bu kelimeler tam olarak isteneni ifade edememiştir. Örnekse İspanyol Franko, İtalyan Musollini ya da Alman Hitler'in öğreti ve icraatlerine nasyonalizm=ırkçılık deniyor. Halbuki bu üç gerizekalının fikir yapıları ile biz Türkçülerin fikir yapıları benzemez. Onlar zenci, yahudi ve çingenlerden oluşan küçük bir gruba karşı iken bizler Türk olmayan kişileri bir kefeye koyarız. Sonra onların düşüncelerinde kısmen dinsel figürler bulunmasına rağmen Türkçülük, laik ve çağdaş bir fikirdir. Bu üç salağın yüzünden şimdi bizler ''ırkçılık'' tabirini kullanmayalım mı? Tabiki kullanacağız ve göğsümüzü gere gere ırkçıyız diyeceğiz.

Otağdaki herkesin çok sert karakterlere sahip olmasının ben de farkındayım ancak bu durumu yadırgamıyorum. Çünkü fikirsel altyapımızın temelinde soyumuza duyduğumuz sevgi kadar karşı tarafa da öfke besliyoruz. Türkçülerden eşcinseller ve hümanistler gibi davranmaları beklenemez.

Son olarak Türkler merhametli oldukları için erdemli demişsiniz ki buna hiç katılmıyorum.Türkler Türk oldukları için erdemlidir. Ama ne yazık ki merhametli olduğumuz için bugün nefes alamıyoruz.
sungur Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla