Tekil İleti gösterimi
Alt 24.05.2008, 00:09   #12 (İleti Bağlantısı)
KUBİLAY KAĞAN

KUBİLAY KAĞAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 117
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
M376 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bakın, beni kimseyle karıştırmayın. Ayrımına geldiniz mi bilmiyorum ancak, Türkçeden özge bir dilde olan en küçük bir sözcük bile kullanmamaya çalışıyorum. Bana bu tür çıkışmalar yapabilmeniz için öncelikle, bu konuda benim denli birikim oluşturmanız gerek. Kamu neni geçtim, özünde sorduğum soru da buydu. Sizin bu çıkışkan davranışlarınız. Türklüğe yakışmıyor!

Soruyorsanız, evet ben de Türkçüyüm. İslam gibi öykülerle de ilgim yoktur. Kök Tengri'den özge tanrı tanımam. Türkçeyi ustan ve yürekten biliyorum. En küçük yazım yasalarına dek. Törem Türk töresidir. Türk günayını da yürekten bilirim. Ben kimi oğur burada bütün üyelerden daha çok Türk'üm, bunu bilemeyiz. O yüzden yanıt vermeden önce bir duraklayıp, düşünün.

Anlatmak istediğim konuyu bir örnek ile anlaşılır bir duruma getireyim.
Örneğin, Kurtuluş Savaşı... Sakarya ırmağının gerisine çekildiğimizi, Yunan baskısı altında olduğumuzu, o gün orada ordumuzun derin yaralar aldığını, İsmet İnönü gibi taş katısı bir ulusçunun bile, beğlikten alınmak üzere olduğunu benim gibi açıkça, utanmadan söyleyebiliyor musunuz? Nesnellikten sözüm budur. Başarıyı söylüyorsanız, başarısızlığı da söylemelisiniz. Yoksa en sonuçta yaptığımız şey yine kendimizi aldatmak olur.

En azından bir kez olsun, bu iletimi baştan sona okuyun. İçten olduğumu, köküne dek Türkçü olduğumu, görüş olarak sizden çok ayrı olmadığımı görerek okuyun. Sağlık diliyorum.
Oncelikle yazini buyuk bir dikkat ve sabirla sonuna kadar okudum. Sonuc olarak senin Turkculuk ile irkciligin anlamlari hakkinda zerre kadar bilgisi olmayan, kor bir cahil olduguna kanaat getirdim. Irkciligin ve Turkculugun ne demek oldugunu idrak etmeden gelip burda ahkam kesmen hic yakisik almamis. Tum bunlarin yaninda birde bunu ders verir ve kiskirtici bir hava ile yapmam senin ne derece embesil biri oldugu acikca ortaya koymus.

Bay cahil, irkcilik kendi milletinin dilini, orfunu, adetini, toresini vede en onemlisi kendi soyunun cikarlarini herseyin onunde tutmak ve diger milletden ustun olmak gayesidir. Anlayacagin siyahlari oldurmek veyahutta yahudileri katletmek degildir. Kisacasi kendi milletinin bekasini en onemli gorevin olarak benimsemektir. Bunu iyice idrak ettik sanirim. Gelelim Turkculuk denen kutsal dusunce akimina.

Turkculuk Atsiz Ataninda dedigi gibi büyük Türkelinde, Türk uruğunun kayıtsız şartsız hakimiyeti ve bağımsızlığı ile Türklüğün her yönden bütün milletlerden ileri ve üstün olması ülküsüdür. Yani Turkun dilini,orfunu,adetini, toresini vede en onemlisi Turk soyunun her yonden tum milletlerden ustun olmasi ulkusudur. Neticede Turkculuk ile irkcilik bir elmanin iki yarisidir. Ne Turkculuk, irkciliktan ayrilabilir ne de irkcilik Turkculukten... Nasil ki Turkluk yuzde elli kan yuzde elli ruh meselesi ise tipki Turkculukte yuzde elli irkcilik ve yuzde elli Turk milliyetcili meselesidir. Bu iki kavramdan biri eksik olursa Turkcu denen kutsal dusunce akimindan soz edemeyiz.

Turkculuk esittir irkcilik. Turkculuk mu yoksa irkcilik mi gibi bir soru anlayacagin agiz isalindan baska birsey degildir.

Son olarak otagimiza ait unlu bir sozu tekrar dile getirmek isterim; bir Turkcu cahil olsa da aptal olmaz !