26.05.2008, 21:03
|
#54 (İleti Bağlantısı)
|
|
Otağ Yöneticisi
İletiler: 518
|
Alıntı:
KUTALMIŞ adlı üyeden Alıntı
Kandaşım batı Trakyada yaşıyan soydaşlarımızın ne durumda olduğunu bilseydin böyle demezdin.
Dünyayla bağlantıları yok. Yunanistan başka biryer orası başka biryer. Aç karnını doyuramayan oradan çıkıp yunanistanın başka bölgelerine göç etmelerine izin verilmeyen kültürlerini yaşamaları engellenen bu soysdaşlarımızdan bize sms atmasını beklemek çok acı.
Batı Trakya için küçük doğu Türkistan diyebilirim.
Türkçü bir başkan devletin başına geçene kadarda ne kuzey ırak a nede batı Trakyaya Türkiyenin müdahale etmesi imkansız.
Ancak TSK kendi insiyatifi doğrultusunda (zorla) müdahale edebilir. Buda savaşa kadar gider. Ama eninde sonunda olacak. Ertelemenin bir manasıda yok.
Çünkü etrafımızdaki bunca sorun (Batı Trakya,Kıbrıs,Kuzey ırak,Karabağ,Nahçıvan,Musul Kerkük, ermenistan) savaştan başka bir yolla çözülebilmesinin imkanı yoktur.
|
Kutalmış Kandaşım, Batı Trakya Türkleri'nin durumunu biliyorum, ben sadece bizim yurdumuzda yaşayan sığıntı ermeni ve rum azınlığın kendi ülkelerine oy atarken, Batı Trakya Türkleri'nden bunca yıldır Türkiye'ye hiç oy gelmemesine sitem ettim. Düşünün, ermenistan'a 10 (geçen sene 12), yunanistan'a 7 puan gidecek kadar çok oy atmış sığıntı azınlıklar. Batı Trakya'da yaşayan soydaşlarımızda böyle bir azim göremiyorum, benim eleştirdiğim nokta bu.
|
|