Alıntı:
Kurt_Cebe1405 adlı üyeden Alıntı
ben sekilciliğe fazla onem vermem ayrıca kurallarda fazlaca yazım hatasının dışında bir uyarı yok Türk kutlu kelimesi kucuk harflen yazmam benim hatam affınıza sığınıyorum acemiliğime verin osmanlı(osman bey kayı boyundan) türkmendir bildiğim kadarıyla ayrıca devlete isyan herkes cezalandırılır 1511 şahkulu ayaklanması mesela eger basarılı olsaydı anadolu iran hakimiyetine gececekti ayrıca nihal atsız ın osmanlı hanedanlıgına ve imparatorluğuna iyi si ve kotusuyle sahip cıktıgını biliyorum
|
Osmanlı devletini, Türklerin kurduğunu hiç kimse inkar edemez. Fakat Osmanlı sarayının, bir dönemden sonra Türklüğü aşağılık bir kavram olarak görmesini de hiç kimse inkar edemez.
Osmanlıya şöyle dışardan bilmeyerek bakarsak, Türk devletinden çok bir arap devletine benzetiriz. Ayrıca
Türklerin şuan için dünyada sözü geçmeyen bir millet olmasının nedenlerinden biri de Osmanlı devletinin, gerici tutumudur.
Atsız atanın döneminde ki siyasi çalkantıları ve olayları göz ardı etmemek gerek. Bu konuya defalarca değindik. Atsız ata, Osmanlı döneminde yaşamış olsaydı makaleleri yüzünden asılırdı bunu bilmiyormuydu.
Özetle ifade edersem, Atatürkün dediği gibi; ''Osman oğulları, Türk milletini zorla hamiyeti altına almış ve bu zorbalıklarını altıyüzyıldan fazla sürdürmüştür.''