Konu: Osmanlı!
Tekil İleti gösterimi
Alt 30.05.2008, 12:36   #127 (İleti Bağlantısı)
Ç E R İ

Ç E R İ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Osmanlı'yı eskiden yani küçükken severdim, benimserdim Türk tarihinin ayrılmaz bir parçası olduğunu düşünüyordum. Tabii çoğu şeyi bilmiyordum, daha çok mehter marşları ile Osmanlı'yı tanıyordum ama mehter marşlarının bile zaman içerisinde değiştini düşünmeye başladım, hatta böyle olduğunu bazı yerlerde okumuştum. Resmi tarihe göre Osmanlı bizi çağ atlamamızı sağlayan otorite olmuştu, ancak resmi tarih denilen kavramın gerçekleri içermediğini artık bu yaşımda öğrendim. Yani Osmanlı'da bilinen çoğu kişinin, olgunun o şekilde olmadığını öğrendim. Örnekmi mevlana, bu adamın eşcinsel olduğunu ögrendim, eşcinselden öte küçük adamlara yönelik aşırı ilgisi vardı. Kaynakların derine inmediği, millete gerçekleri göstermediğini anladım.. Sadece Osmanlı'yı değil, cumhuriyetimizi bile kaynaklarda bazı şeylerin gizlendiğine tanık oldum.. Örnekmi, cumhuriyetinin ilk başlarda kürtlere ve azınlıklara bakışı... Osmanlı'yı bu yaştan sonra asla sevemeyeceğim, şu soruları osmanlı'ya sempati ile bakan her Türk'e sormak isterim. Osmanlı Türklere ne yapmış ve benzeri sorular... İnsan Osmanlı'yı sorgulandığında nefret etmesi için onlarca neden var. Padişahların haremleri, Yabancılar ile evlenmeleri filan... Yani beynimde ve gönlümde Osmanlı'yı artık sildim ve zerre kadarda saygım kalmadı Osmanlı'ya..
Ç E R İ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla