|
Karadeniz etnik yönden biraz karisikmi yoksa öyle mi gösterilmeye calisiliyor anlamis degilim.
Örnegin adiyla saniyla bir Türk köyü olan Türkmene/Türkmane , Hic bir zaman orada rumlarin yasamamasina karsin köyün rumca adi varmis Lome (ne demekse)
Türklerin yogunlukta oldugu ki adindan da anlasiliyor, köyde azinlik olarak bir tek lazlar yasiyor.
Cumhuriyet kurulduktan sonra Yolgecen olarak degistirilmis.
Neden nicin, kim tarafindan degistirildi bilmiyorum,
keske eski adi kalsaymis.
Lazlarin rumlar ile karistigina inanmak güc cünkü bir armut biri elma iki etnik. Vurgulamak istedigim köklerinin apayri olusu. Üstelik lazlar ile rumlar bir birlerine öldüresiye düsmandi.
Bizim ilcede "yerlesik" gürcü yoktur. Ancak "yaricilik" dedigimiz is icin cay zamani gelirler.
Yöre halkinin büyük bir bölümü gereginden cok, yerine göre, orta düzeyde insancil olmalari gürcü iscilerin yüz bulmalari olagan bir durumdur.
Aslinda kendi islerini kendileri görmeleri gerekiyor.
O yüzden gürcülerle bir kaynasmanin söz konusu oldugunu düsünmüyorum. Bölgeyi daha iyi bilen büyüklerim varsa ayrintili bir bicimde bilggilendireceklerdir.
Ermenileri ne yaptigimiz malum konusmaya gerek yok.
Onlar rusun, yunanin bilmem kimin destegi ile cete kurup köy, köy ev basacaklar kadina, kiza, irza, bayragimiza, ulusumuza kisacasi kutsalimiza göz dikecekler de bizim Atalarimiz onlari sag mi birakcaklardi.
Ermeni gruplar bir cok yörede giristikleri katliamlari unutmadik unutmayacagiz da.
Tanri o günleri gösterir de usagim, cagam olursa onu Atamin, dedemin bana anlattigi savas öyküleri ile büyütecegim.
Islam dinine gectikten sonra kendilerine Hemsinli diyen ermeniler disariya ne kiz verirler ne de kiz alirlar. Isin gülünc yani ise su kendilerine "Siz ermenisiniz, müslüman olmaniz bir sey degistirmez" derseniz gülüp geciyorlar. Cok gülünc buldugum kendilerince kanitli olan gerekceleri ise buraya dikkat kandalsar ! YiTiK 25. OGUZ BOYUNA bagliymislar, bu sav bir yerden tanidik geliyormu size:)
Kurmanclar; yitik 25. Oguz boyu:)))
al birini vur ötekine.

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
|