Tekil İleti gösterimi
Alt 03.06.2008, 14:47   #107 (İleti Bağlantısı)
Temren

İletiler: 145
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
NogaY70 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Mersin-silifkeye katılmıyorum arap ve kıro kokenli insanları hep gordum.
Ama Mersin-Mut deseniz tahtacılar dısında alayı TÜRKMEN-Yörüktür

Birde Kendim memleketim Larende(Karaman)'de köylerin nerdeyse tamamı TÜRKMENdir ama merkez dede diğer illerden gelen TÜRKMEN kökenlidir.Diyarbakır Kars Siirt Elazığ gibi yerlerden gelen kırolar vardır,bunlar sehir içinden dıslandılar sokulmadılar Kenarlardaki Gecekondulasmalar ile Atatürk Mahallesi ve Larende mahallesi civarlarına yerlestiler ama etkin bi nüfusları yok.Her halukarda dıslanmaktadırlar.Ama İlimizde yapılan son secimlerde akp almıstır coğunlluğu.
Ama Koylerin tamamı TÜRKMEN Yörüktür.
Ozellikle TÜRKMEN Koyleri cok asidir Bende bi TÜRKMEN köylüyüm.
Hepsinin atları vardır benimde var bi atım.
Burdaki TÜRKMENlere barbarlarda derler ,tavuk için adam öldürmeleri meshur.Kavgada bulgar tohumu dedi diye adam öldürmeleri ile meshur TÜRKMEN koylerine barbar derler hep
Avsar TÜRKMEN koyleri yani
Kandaş, Tahtacılar kimdir?! Tahtacılar Alevi Türk boyudur. Kaynak; Ali Kezer'in, Türk Dünyası ve Yörükler Kitabına bakabilirsiniz. Mersin'in genel olarak kırolar tarafından işgal edildiği doğrudur. Özellikler Kız Kalesi'nin birçok işletmesi şuan etnik döküntülerin elindedir. Fakat son durum budur diye Mersin ili hakkında kötü izlenimler bırakacak yazılardan kaçınmalıyız. Hele öz Türk olan Tahtacılar hakkındaki yazınızı üzülerek okudum.

Silifke'nin durumunda bir acayiplik görmüyorum. Diğer birçok semt içinde geçerli bu dediğim. Kırolar bir arada kalma içgüdüsü ile hareket ettikleri için çok dallanmıyorlar. Daha çok otogar çevresinde toplanmışlar. Araplarda Karaduvar'da çoğunluktalar. Tabi diğer semtlerde bulunmadıklarını iddia etmiyorum fakat sizin dediğiniz kadar kötü bir durum yok. Dediğim gibi içgüdüsel bir yaklaşımla her yeni göç eden aile direk bunların çoğunlukta olduğu yerlere yerleşiyor. Bu bir anlamda sevindiricidir.

Önemli olan Mersin daha fazla bu etnik döküntilerin eline geçmeden yapılacakları söylemektir. Etnik döküntüler kadar birlik olursanız ticari anlamda bunların önünün açılmasını engellersiniz. Öbür türlüsü bu otağda dert yanarsınız.

Yazılarınızı takip ettiğim kadarıyla hemen hemen her başlıkta hangi oymaktan olduğunuzu belirtiyorsunuz. Sizden ricam bu keyfiyete son vermenizdir. Bende kalkıp kendi kökenim hakkında sayfalar dolusu yazı, yorum asabilirim. Bunun kime ne faydası dokunur?! Şimdi bizim köylerde de at yarışları yapılır, cirit oynanır vesaire geleneksel eğlenceler yapılırdı. Fakat Pkk itlerinin etkinlik göstermeye başladığı dönemden itibaren aşınım giderek arttı ve yok olma noktasına geldi! 16. yüzyılda İdrisi Bitlisi ile başlayan dini baskı yer yer terör vesaire başka şekillerde bugüne taşındı. Bugün köylerimizde kültür, gelenek, vesaire adına bir şey kalmadı. Bizim kültürde eğitim niteliği olan ve törenin devamını sağlayan Cem yapılmaz oldu. Şimdi bun son paragrafta anlattıklarımın Türkçülüğe bir faydası oldu mu?! Hayır. O zaman bu gibi şeyleri, konu ile ilgisiz bir şekilde, ilgisiz başlıklarda yazmanın gerekliliği yoktur...
Temren Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla