Tekil İleti gösterimi
Alt 04.06.2008, 01:01   #12 (İleti Bağlantısı)
Temren

İletiler: 145
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Trakya adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
1)Türk kanı taşımalı
2)Yanlızca Türkün çıkarını düşünmeli
3)Geçmişini unutmamalı

Benim Türkçü düşümcemin temellerini bunlar oluşturur.Musevi olan Hazar Türkleri de benim Atamdır.Şamanist Uygur Türkleri de benim atamdır.Muslüman olan Anadolu Selçuklu Türkleri de benim atamdır.Ama İslam devleti benim Atam değildir.Ben onunla övünmem.
Trakya kandaş, “TÜRK IRKI = TÜRK MİLLETİ” makalesini okumadığınızı düşünüyorum. Çünkü yapmış olduğunuz öznel sıralandırma her ne kadar kendi içinizde tutarlı gibi gözükse de Nihal Atsız'ın yapmış olduğu sıralama ile uyuşmamaktadır. Bu makalenin ilişimini yazının son kısmında bulabilirsin. Herkesin kendine göre Tükçü düşüncesi olması nalına ve mıhına muhabbetini doğurur! Fikri tartışmalar yapılabilir fakat belli konularda ortak bakış açılarımız ve dayandığımız temeller olmalı! Bu yanlışı elimden geldiğince düzeltmek isterim. Çünkü siteyi her gün yüzlerce kişi takip ediyor. Bu yazınızı okuyan kişiler bu işin böyle olduğu fikrine kapılabilirler.

Trakya kandaşın sıralaması;

1)Türk kanı taşımalı
2)Yanlızca (“yalnız olacak”) Türkün çıkarını düşünmeli
3)Geçmişini unutmamalı

Birinci madde Nihâl Atsız'ın sıralaması ile uygunluk göstermektedir. Fakat iki ve üçüncü maddeler Nihâl Atsız'ın sıralaması ile alakasız bir yol çizmektedir.

Eleştirimi örnekleyerek gösterebilirim;

Türk kanı taşıyan fakat bugün Türk olduğunun farkında olmayan, Türkçe bilmeyen birini düşünün. Bu kişi kendisinin ve dilinin farkında değilken Türkün çıkarını nasıl düşünebilir. Örnek verdiğim kişi zaten geçmişini bilmediği için üçüncü maddeye geçiş yapmak imkan dahilinde değildir. Özetle dili Türk olmayan birinin kanı Türk olsa da mankurtlaştığı için onun Türkün çıkarını düşünmesi imkan dahilinde değildir. Çünkü dilini kaybeden milletlerin yakın zamanda milli benliklerini de kaybettikleri tarihi bir kayıttır.

Daha farklı eleştirel bir bakışla ülküsü Türk olmayan kişinin geçmişini unutmaması pek bir anlam ifade etmeyecektir. Ki buna örnek olarak Türkçülük dışında sentezci-milliyetçilik tanımları yapanlar iyi birer örnektir.

Sade ve yüzeysel bir bakışla sıralamanız olumlu görülebilir fakat eksikleri olduğu aşikardır.

Bir kere en önemli hususlar olan, dilinin ve dileğinin Türk olması büyük eksikliklerdir.

Nihâl Atsız'ın Türk olmak hakkında ki sıralaması;

1- Türk olmak için önce kanı Türk olmak lazımdır.
2- Ondan sonra dili Türk olmak lazımdır.
3- Ondan sona dileği Türk olmak lazımdır”

İlgili makalenin ilişimi; TÜRK IRKI = TÜRK MİLLETİ
Temren Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla