Tekil İleti gösterimi
Alt 08.06.2008, 17:48   #24 (İleti Bağlantısı)
Buğra Şad
Türkçü

İletiler: 2,143
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
GökalpGNH adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Dini alt yapılı askeriyede görev alan bir kişi tanıyorum

fettoşcu nurcu bağlantıları derin değildi sadece aile olarak görüşleri belli idi

şu an hangi görüşte değişim e uğradımı bilemiyorum

yalnız araştırmaya tabi şüphe üzerine çevresi muhitinde gizli araştırmada bulunulduğu ve sonucda pozitif sonuç bulunmadığı ı biliyorum

yinede gerektiğinde bir uyarı gerekli yerlere yapmayı düşünüyorum fakat

kişinin iyi biri olması ve çocukluk arkadaşı olmamız sebebi ayrıca insanlık erkeklik onurlu kişilik bakımlarından nasıl davranacağım konusunda çelişki içindeyim
elbette ciddi kanıt ve derin bilgim olsa anne baba tanımam gereken yerlere uyarı ihbar yaparım.

ne komiktirki boynumdaki bir izden askeriyede görev alamıyacağım lafları üzerine küçük yaşda umudum kırılmış ve büyük üzüntü duymuş çoğu zamanda için için ağlamıştım

şimdi görüntüye baktığımda Türklük düşmanları gizlidende olsa askeriyede görev alabilirken ben geleceği olmuyan bir kişi olarak sadece internet ortamından ve ulaşabildiğim çevrelerden Irkım için elimdne geleni yapmaya çalışıyorum

dünyadaki adalet bu işte.
Bir kişi askeri okula alınmadan önce yedi sülalesi araştırılır ve askerliğe uygun olup olmadığına bu şekilde karar verilir. Askeri okula girecek kişi hakkında toplanan istihbaratın dışında evine konuk olunur, annesinin, babasının ve kardeşlerinin tavır, davranış ve konuşmalarına bakılır. Hatta evin duvarında asılı resimlerden tutun da, kütüphanede duran kitaplara kadar her şey izlenip tespit yapılarak görüş çıkartılır.

Asker olduktan sonra da bu iş bitmez. Eğer ailesinin zararlı bağlantılar içerisinde bulunduğu tespit edilen bir asker olursa, derhal gizli karantinaya alınır ve en küçük bir aksi hareketinde derhal tasfiye edilir. Hatta ailesi büyük bir olaya karışmışsa bu da beklenmeden atılır. Yani asker olmak ve asker olarak kalmak, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete bağlılık ve sağlam bir karakter gerektirir. Bu yüzden askerin içine art niyetlilerin sızması olanaksızdır. Tespit edilenler hepimizin bildiği gibi ordudan sökülüp atılır.

Sizin sözlerinize gelince; eğer arkadaşınız asker olduğu hâlde askerliğe yakışmayacak davranışlarda bulunuyorsa bunu zaten ordu kolaylıkla tespit eder ama siz yine de bu durumu arkadaşınızın birliğine bildirmelisiniz. Arkadaşlık mühimdir fakat askerlik daha mühimdir. Bu yüzden askerlik şeref ve haysiyetiyle cumhuriyete bağlılıktan ödün veren kimse, öz kardeşiniz de olsa konuyu birliğine intikal ettirmek bir borçtur.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla