Tekil İleti gösterimi
Alt 08.06.2008, 18:12   #56 (İleti Bağlantısı)
Toluntegin
Türkçü

Toluntegin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 153
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kandaşlarım sonuç olarak şöyle bir düşünce oluşturabiliriz.

Alevi inancı öyle veya böyle Ali ve onun çocuklarını,Kerbela olayını,12 imamı büyük oranda düşünce merkezi altına almış ve belki de ilk dönemlerde ağır basan Şamanist özelliklerden uzaklaşıp Arap tarihine dayalı bir düşünce oluşturmaya başlamıştır.
Ancak,bu inancın Türklere,Anadolunun sahibi Türkmenlere has bir yaşayış olması ve hala çok eski dönemlerdeki ateş dansına benzer görüntülerin varolması sebebiyle bizim için önemlidir.

Elimizden ne kadar gelir bilmiyorum ama yapmamız gereken Alevi Türklerin üzerindeki kominizm-halkların kardeşliği ve özgürlüğü ve bölücülerin safsatalarını uzaklaştırmak.Tabi burda asıl sorumluluk o düşünüşe sahip kandaşlarımıza da düşüyor.
Mahallemin yakınında ağırlıklı olarak Tokat'lıların bulunduğu bir cemevi var.
Aldığım bağlamanın tellerini değiştirmek için uğradığımda içeride tipinden k.rt olduğu belli fesatçıların bulunduğu bunların etrafına da gençlerin toplandığını gördüm.Ağzından ''T.C.'' lafı çıktığında bölücü olduğunu anladım.Çünkü bu itler Türkiye Cumhuriyetini bununla adlandırıyorlar.Eğer içeridekiler bu düşünceye sahip olsalardı onu tükürükle boğarlardı ama ağızları açık dinlediklerinden bunun hayal olduğu belli oluyordu.
Ayrıca terör örgütünün üst düzey kadrosunun önemli bir kısmının Tuncelili olduğunu,hatta Türk kökenli Sivas-Kahramanmaraşlı Alevilerin katılımını unutmamalıyız.Bu insanlar isterlerse Alevi değil Göktanrı inancına sahip olsalar ne yazar?

Sonuçta köken olarak has Türkleri ideolojik olarak yoldan çıkaranlar olduğu gibi bunlara meyilli olanlar da var ve ne yapsanız değiştiremiyorsunuz.
Toluntegin Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla