Tekil İleti gösterimi
Alt 10.06.2008, 15:19   #3 (İleti Bağlantısı)
BOZ-OK

BOZ-OK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 107
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Ben bu konuda olasılıklar üzerine hesaplar yapmanın artık boş ve gerçeklerden uzak bir çalışma olduğuna inanıyorum. Hangi halkın yarısı ? Tüm seçmenin yarısına mı sormuşlar ? Seçmen dağılımı nasıl ? Türkiye'nin hangi bölgesinde, hangi ilinde, o ilin varoşlarında mı orta gelirlilerin mi yoksa zenginlerin semtlerine mi sormuşlar, hangi eğitim seviyesinde, hangi gelir düzeyinde, hangi meslek gruplarına, hangi yaş gruplarına, hangi sayıda, hangi hangi diye daha devam edecek hangi anket çalışmasını yapmışlar. Sadece belli bir bölgedeki o saatte oradan geçen 500 tane vatandaşa soru sorup, tüm Türkiye genellemesi çıkarmak ne kadar gerçekçi olur ?

Geçelim bunları ve daha bilimsel bir çalışma var ise olasılıklar üzerine, onları inceleyelim.

Bugün kendisine sorsak Atatürkçü olduğunu söyleyen ve sonra gidip AKP'ye oy veren birisini hangi bilimsel gerçeklik çerçevesinde değerlendireceğiz ? Ya seçimlerde hile yapıldı, ya da birileri iki yüzlülük yapıyor dememiz lazım.

Artık bu kadar bilgi karışıklığı ve yönlendirmenin yapıldığı bu ülkede sadece seçim sonuçlarına bakılarak yorum yapılabilir. Gerisi piyangoya yorum yapmak gibi bir şey olur bence ve bu da boşa zaman harcamaktan başka bir şey değildir.

Sağlıcakla kalınız..
BOZ-OK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla