Tekil İleti gösterimi
Alt 11.06.2008, 10:35   #15 (İleti Bağlantısı)
KUBİLAY KAĞAN

KUBİLAY KAĞAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 117
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bazı üye arkadaşların, genç ve hevesli kardeşlerimizin açtığı başlıklara "çoluk çocuk işi" diyerek bu genç kardeşlerimizin Türkçülüğe ve sitemize olan ilgilerini kırdığını üzülerek görmekteyim.

Unutmamak gerekir ki aramızda genç, Türkçülükle yeni tanışan ve ona yoğun ilgi duyan kardeşlerimiz bulunmaktadır. İçlerindeki heyecanla çeşitli konularda otağımıza başlıklar açmaktadırlar. Yapıcı davranarak onları kazanabilir, eğer onları küçümseyici şekilde tavır alırsak da şüphesiz kendimizden ve dolayısıyla Türkçülükten soğuturuz. Bu yüzden açılan başlığın mahiyeti (Türkçülük karşıtı olmamak kaydıyla) her ne olursa olsun bu tür aşağılar nitelikte karşılık vermemek gerekir. Nitekim otağımızda, bin bir çeşit oda var. Kim neye ilgi duyuyorsa, o konuya ilişkin başlık açabilir. Bir başka üyenin de "ben herşeyi en iyi biliyorum" edasıyla diğer bir üyeyi kırıcı ve küçük düşürücü hitaplarda bulunması etik değildir.

Tekrarının olmamasını umuyorum.
Öncelikle iletimi az önce tekrar okudum ve bazı sözcüklerin diğer kandaşlara karşı kırıcı olabileceği kanısına bende vardım. Eğer istemeden de olsa bazılarına karşı gerçekten de kırıcı olduysam özür dilerim. Amacım kimseyi kırmak değildi. Sadece bu tarz konuların hiçbir değerinin olmadığını anlatmak istemekti. Bunu yaparken de kulladığım kırıcı üslupdan dolayı tekrar tekrar özür dilerim.

Konuya gelecek olursam, Türkçülükle yeni tanışan kandaşlarımızın bu şekilde Türkçülğü tanımaya başlamasını hoş karşılayanları gördüğümde gerçekten çok üzüldüm. Bu konuda verilen bilgiler ışığında artık k.rtleri daha rahat ayırt edebileceğini sananları gördükçe bu üzüntüm bir kat daha arttı. K.rtleri bu tarz konular aracılığıyla ayırt edebileceği kanısına varanlar büyük ihtimalle hayatlarında hiç k.rt görmememiş olmalılar. K.rt denilen sürü bizlerin arasına yakın bir tarihte girmedi. Hemen hemen hepimiz bu güruhları yakın çevremizde bizzat görerek yetiştik. Şimdi kalkıpta birinin yok k.rtler böyle yok şöyledir gibi verdiği bilgiler ışında tanıyacaksanız büyük ihtimalle ya Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşamıyorsunuz ya da gerçekten hayatınız boyunca hiç evden çıkmamakla beraber dış dünya ile tamamen bağlarınızı koparmış olmalısınız.

Konuya açan kandaşın iletisi tekrar okuduğumda gözüme bir nokta çarptı. Kandaş aynen şunları dile getirmiş; Hepimiz bir gün evlenicez, evlendiricez, kız alıcaz, kız vericez.

Öncelikle evlilik ciddi bir kurumdur. Bu kurumun temellerini atmadan önce de aynı ciddiyetle kişilerin karşılık olarak bir takım özverilerde bulunmaları gerekir. Bir Türk soylu evleneceği kişiyi öncelikle iyi bir şekilde tanımalıdır. Aslında bu her medeni insanın yapması gereken bir iştir. Eğer kişi, tanışma süresi içinde eşinin k.rt olup olmadığı hakkında yeterli şekilde bilgiye sahibi olamamış ise demek ki eşini daha tanımamıştır. Çünkü evlilik gibi bir işe kalkışmış insanlar her ne olursa olsun karşısındakinin etnik kökeninden tutunda onun aile ilişkileri ve nelerden hoşlanıp, hoşlanmaycağını bilir. Bu konular hakkında bilgi sahibin olmadan evlenen bir kişi zaten baştan sakat bir iş yapmıştır. Türkçü insanlar medeni ve çağdaş insanlar olduklarından dolayı böyle bir hataya düşeceklerine ihtimal dahi vermiyorum. Netice bu anlatıklarımdan sonra evleneceği kişilerin burnunun büyüklüğü ile sakallarının gürlüğü ile inceleyip evlenmeye çalışan kişiler zaten cahilliğin en büyüğü yapmış olurlar. O yüzden burda birkaç maymun resmi ile bu işlere kalkışacaksanız vay sizlerin haline...

Son olarak Sayın Buğra Şad,

Kullandığım kırıcı üsluptan dolayı bana karş bulunduğunuz uyarıyı dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. Yalnız bu arada ''ben herşeyi en iyi biliyorum'' gibi iğrenç bir eleştiriden çok şahsıma yapılmış olan bu hakareti size aynen iade ediyorum. Ben çevremde hiç kimseye karşı böyle bir davranışta bulunmayan biriyim. Hatta şu an o kadar şaşkınım ki ömrü hayatımda böyle seviyesizce bir ithamı sadece sizden duydum. Neticede size de çok görülmeyecek bir davranış. Bir başka konu. Otağda binbir çeşit oda var kim neye ilgi duyuyor ise o konu hakkında başlık açabilir. Bu sözün üzerine de artık ne söylenir bilemiyorum. Demek ki herkes kendi telinden çalacak tıpkı sıradan forum siteleri gibi, değil mi ? Kurt başlı kılıç konusunda yazdığınız ileti hala aklımda, bu sözde tıpkı o konuya yazdığınız ileti gibi... O konununda ne derece gereksiz olduğunu otağın sorumlusu olan Sayın Çağatay abi de görüp bizzat kendisi kaldırmıştır. Acaba bunlar sizde herhangi bir anlam ifade ediyor mu ?