|
Bu haberler sizin gibi bozkurtların aklına zerre şüphe düşürmez. Ki şüphe düşürürse eğer, yalan yanlış haberlere, karalamalara bir düşkünlüğün belirtisidir. Fakat bu gazetenin okuyucu tipini incelerseniz büyük bir etki yaratacağı kesindir. Çünkü bu gazetenin müdavimi olan güruh kültürel açıdan hiçbir değer ifade etmez.
Otağ yöneticilerinin ve bazı kandaşların belirttiği gibi Büyükanıt paşa hakkında düzenlenen komplo hareketlerinin Başbuğ paşa nezdinde de denendiği görülmektedir. Vakit'in yapmış olduğu haberlerin ana çekirdeğini ordu düşmanlığı oluşturmaktadır. Bu sebeple bu tip haberlere her dönem rastlamaktayız. Bu tip haberler ne yazık ki insanları etkileyebilmektedir. Bu etki altında kalan kişilere, tabiri caizse insan demek bile mümkün değildir.
Orduya düşman olan her kimse muhakkak haindir. Ordu bu milletin kalbidir, beynidir. Türk elleri ordu ile var olurken ordunun zayıflığı ya da yokluğu durumunda varlığı büyük darbeler yemiştir. Bu tip gazeteler bunu bildiği için kendi fikri anlayışlarına zemin hazırlamak üzere ordunun varlığını küçültmeye, zayıflatmaya ve aşağılamaya yönelik haberler yapmaktadırlar!
Ülkemizde yıkıcı, bölücü, gerici, işbirlikçi, hain faaliyetlerin amaçlarına ulaşmalarında en büyük engel ordudur. Ordu zayıfladığı sürece bunlar güçlenecektir. Tabi yönetim erkini dışlamamız mümkün değildir. Fakat meclis bugün itibariyle Türk budununun temsilcisi değildir. Politik olarak durum bu iken ayakta kalan tek güç ordudur. Bu sebeple kahvehaneye dönmüş meclis benim için bir şey ifade etmemektedir. Atatürk döneminin içte ve dışta güçlü yönetim anlayışı, ordu ve milli ruhun şahlanışı ile oluşmuştur. Meclis tek başına bir hiçtir. Atatürk'ün sonrası, milli hisler zayıflamış ve bugün yok olmaya ramak kalmıştır. Yani Türklük adına ayakta duran tek güçlü yapı ordudur. Ordunun kaybı Türk'ü yok etmek isteyen akımların amaçlarına ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Bu tip densiz gazetelere gün Türk'ün günü olduğu zaman gerekli cevap verilir. Bunlara verilecek en büyük ceza hadım edilmeleri olurdu(!)
|