Tekil İleti gösterimi
Alt 14.06.2008, 19:04   #45 (İleti Bağlantısı)
Kafatasçı Türk
TÜRK OĞLU TÜRK

Kafatasçı Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 136
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Sınava girecek şuurunda ve kanında Türk'lük olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.ÖSYM başkanı'nın bir gazete de verdiği röportajı görünce atık Türkiye de eğitimin tam manasıyla bittiğine kanaat getirmiş oldum.Vakt i zamanında bir zat Türkiye de üniversiteler paralı olsun demişti. Hepimiz ayağa kalktık. Ama görünen o ki yavaş yavaş bu duruma geliyoruz. ÖSYM başkanı Ünal Beğ bu sınavda hem liseler mezun vermediği hem de sınava giren çoğu kişinin deneme maksadıyla girmesi bakımndan kontenjan boşlukları olacağı bu nedenle 4 yıllık fakültelere girmek için* gerekli olan taban puan 185 te çeşitli ayarlamalar oalabileceğini belirtti. Tabi bunda en önemli baskı ÖSYM ye Vakıf Üniversitelerinden gelmektedir.2 sene önce sistem değiştiğinde vakıf üniversitelerinin kontenjanı bir hayli boş kalmıştı. Rektörlerden vakıf sahiplerine kadar herkes ÖSYM ye demediğini bırakmadı.Üniversite açılış törenlerinde bile öğrencilere başarı bile dilemeden bu durumdan bahsedildi. Görülen o ki ÖSYM vakıf üniversitelerinin bu tutumu karşısında geri adım attı.Peki bu ne demektir? Parası olan girer okur anlamına gelmiyor mu? Bence geliyor. Vakıf üniversitelerinin bu tutmu da oraların eğitim kurumundan ziyade bir ticarethane olduğunu tescillemiştir.

*4 yıllık fakültelere girmek için ikinci bölümden en az 185 yapmak gerekiyor.Bu baraj puanı.Ancak ben şimdiye kadar 185 alıpta üniversiteye yerleştirilen görmedim.Nereden baksanız ham olarak en az 210 yapmanız gerekiyor ki bu en düşük puanlı bölüm.O da ne idiğü belirsiz bir bölüm olan su ürünleri.İdela meslekler için ham 250yi geçmek gerekiyor. E kardeşim 185 nere 250 nere? Benim mantığıma göre baraj puanı demek o puanı geçen herkesin üniversiteye yerleşmesi demektir.Ne insanları kandırır gibi baraj çıkarmışlar?Ya baraj kaldırılsın sınava giren herkese tercih yapma hakkı verilsin ya da baraj denen puan türü adam gibi ayarlansın.Benim fikrim bu.
Kafatasçı Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla