Alıntı:
OGEDAY adlı üyeden Alıntı
Kandaşım öncelikle hoşgeldin!
Sana kendimce tavsiyede bulunabileceğim kitaplar yoluna baş koyduğun Türkçülük ülkülemini Türkiye'deki en büyük Bozkurt'u olan Nihal Atsız'ı tanımak ve fikirlerini iyi bir şekilde kavramakla olur!
Öncelikle iyi bir Atatürkçü olmak,Türkçülüğün vaz geçilmez temel noktasıdır!Atatürk'ü iyi tahlil etmek onu anlamın en mükemmel yoludur!
"Beni görmek demek illede yüzümü görmek değildir.Benim düşüncelerimi,benim duygularımı anlıyabiliyorsanız bu yeter"
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk
Daha sonra Atsız'ın o mücadelesini iyi bilmek her Türkçünün boyunun borcudur!
Bunun için ilk önce Türkçülüğün fikirleri öğrenmek için ve Atsız'ın neler düşündüğünü öğrenebilmen için,Atsız'ın makaleler adlı eserini okumalısın.
Atsız'ın tüm düşüncelerini en iyi bir şekilde onun makalelerinden anlayabilirsin.Tabiki birde Ziya Gökalp vardır.Onunda hayatını ve davasını iyi tahlil edip eserlerini gözden geçirmelisin.Örneğin Türkçülüğün Esasları!
Şunuda belirtmek isterimki bana göre bir Türkçü sadece kendisini ilgilendiren Türkçü eserler veya yazılarla kalmamalıdır!Karşıt görüşleride iyi bir şekilde tahlil etmelidir.
Komünistleri iyi tanımak ve amaçlarının davalarının ne olduğunu iyi kestirmek için Leninizm'i okumalı veya Karl Marx'ın Kapital adlı eserini,gerçi bunları bende okumadım ama en kısa zamanda bunları temin edip okuyacağım!
Daha sonra kimi Türkçülerin (!) hayranlığını kazanan Hitler'in kendi yazdığı Kavgam'ı okuyup gittiği yolu görüp ona hayranlık besliyen Türkçüleri bu yoldan döndürebilirz!
Ayriyetten bir Türkçü yine bana göre Kur'an,İncil,Tevrat bunlarıda okumalıdır çünkü bir din hamisi yobaz ile karşılaştığı zaman onun tek dayanağı olan bu kitapları tahlil edip onlara konuşma fırsatı bile vermemelidir!
Tabi bu dediklerim kendi düşüncelerimdir!Ben şahsen böyle yapmaya çalışıyorum!
|
Söylev'i okudum ve bitirdim.
Tevrat'ı okumuştum ama , İncil'i okumadım.